Radnici i učenici Srednje škole „ Dragačevo“, proslavili dan škole

U poslednjoj nedelji oktobra, radnici i učenici Srednje škole „ Dragačevo“, proslavili su dan škole.

Ove godine proslavili smo 60. godina rada jedine srednje škole u našoj opštini, tako da imamo značajan jubilej na koji smo svi zajedno veoma ponosni. Osnova interesovanja za jubilej najčešće je posledica značajnog datuma ili godine. Vraćajući se na početak, na dan osnivanja škole, oživljavamo trenutke neopravdano zaboravljenih istina i lepota. Jedino je sećanje to koje može spasiti minula doba od mračnih prostorija zaborava.

 

 

Naša škola ima dugu tradiciju koju treba poštovati. Obrazovanje je ključ uspeha i oružje kojim pobeđujemo galamu nekulturnog. Svi zaposleni vredno rade na polju stvaranja i negovanja talenata, a postignutim uspesima pomeramo postojeće standarde. Škola u Lučanima je ovaj dan obeležila 26. oktobra programom u kome su učestvovali naši učenici. Tema programa bile su šezdesete godine kako u svetu, tako i u tadašnjoj Jugoslaviji. Imali smo priliku da vidimo, podsetimo se i naučimo kako se živelo u ovim zlatnim godinama.

 

 

Zahvaljujući našim učenicima koji su veoma vešti na svojim muzičkim instrumentima, devojkama koje poseduju izuzetan glas bili smo u prilici da čujemo muziku koja je tada nastajala i koja živi i danas. Recitatori su nas vratili u zlatne godine, interpretacijama pesama autora koji su tada živeli i stvarali.