60. Dragačevski sabor trubača u Guči – Čuvajmo lepotu tradicije i folklora

Takmičenje zdravičara i izbor najlepše narodne nošnje – Dragačevski sabor trubača, 60. po redu, održava se u terminu od 13. do 15. avgusta. Iz godine u godinu, raste, razvija se, pokuša da bude i bolji i moderniji, ali nikako ne zaboravlja ono po čemu je prepoznatljiv, zbog čega se saboraši već šest decenija vraćaju u malu varoš u srcu Dragačeva – prestonicu trube, Guču. To je lepota tradicije i folklora. Tu tradiciju, Dragačevski sabor trubača neguje kroz programski sadržaj kao što je takmičenje zdravičara i izbor najlepše narodne nošnje.

Zato, organizatori Sabora pozivaju zainteresovana kulturno umetnička društva iz cele Srbije, kao i pojedince, ljubitelje srpske tradicije, da osobenost i lepotu narodnih nošnji, karakterističnih za njihov kraj, kao i lepotu zdravica s ponosom prikažu i kažu na najboljoj i najvećoj trubačkoj fešti u Srbiji.

Takmičenje zdravičara i izbor za najlepšu narodnu nošnju po programu 60. Dragačevskog sabora trubača održaće se na letnjoj pozornici Kulturnog centra opštine Lučani u Guči, u subotu, 14. avgusta, i to:

  • Takmičenje zdravičara od 16 časova
  • Izbor za najlepšu narodnu nošnju od 17 časova

Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona 032/854 110 ili putem mejl adrese: info@ksguca.rs.

Lučani Info