60 godina srednje škole „Dragačevo“

Svečanom akademijom pod nazivom „Odškrinimo vrata uspomena”, juče je u Domu kulture u Guči obeležen jubilej povodom 60 godina postojanja jedine srednje škole u opštini Lučani.

Osnovana 28. oktobra 1958. godine kao škola učenika u privredi, Srednja škola u Guči, prošla je dug put istrajnog i mnogostranog rada na poslovima obrazovanja i vaspitanja. U toku svog postojanja i delovanja Srednja škola ja dala značajan doprinos opštem napretku i razvoju Dragačeva. Pored postizanja opštedruštvenih vrednosti koje su se ogledale u uspešnoj realizaciji programskih sadržaja iz pojedinih nastavnih oblasti, postignutim rezultatima učenika, ispoljeni su i značajni rezultati u saradnji sa sredinom i na kulturnom polju.

 

 

Srednje obrazovanje u opštini Lučani, realizuje se kao jedinstvena organizacija, što znači da Srednja škola u Lučanima čini sastavni deo postojanja Srednje škole Guča. Objekat Srednje škole ,,Dragačevo“ u Lučanima , na današnjoj lokaciji počeo je sa radom 1984/85 godine, pa u ovoj kalendarskoj godini, slavimo trideset godina postojanja.
Kroz veliki broj obrazovnih profila, škola nastoji da uvažavajući različite obrazovne mogućnosti, osposobi i osnaži učenike za primenu naučenog u područjima rada: gimnazija-opšteg smera; hemija, nemetali i grafičarstvo; mašinstvo i obrada metala; ekonomija i administracija; kao i za uspešan nastavak daljeg školovanja.

 

 

Nastavnici se konstantno stručno usavršavaju, i tome se poklanja velika pažnja, kako bi vaspitno obrazovni proces bio što kvalitetniji, a saradnjom sa velikim brojem socijalnih partnera, školama u zemlji i instranstvu i učešćem u značajnim projektima, kontinuirano se prilagođavamo savremenim obrazovnim tedencijama.Postojimo kao društveno odgovorna ustanova, u kojoj su glavni principi profesionalizam nastavnog kadra, rad u interesu deteta, harmonija obrazovne i vaspitne funkcije.