68. Kovačički oktobar

Zahvalnice Kulturnom centru i Udruženju samoukih slikara i vajara Dragačeva.

U subotu, 5. oktobra svečano je otvoren 68. Kovačički oktobar. Otvaranje je upriličeno u prostorijama Galerije naivne umetnosti u Kovačici. To je jedna od najvećih manifestacija u Galeriji u Kovačici koja je osnovana 15. maja 1955. godine.

Čast da budu deo izložbe imali su i umetnici iz Udruženja samoukih slikara i vajara Dragačeva. Umetnički radovi su bili izloženi na potkrovlju galerijskog zdanja – 38 radova od 18 umetnika.

Ovom prilikom, Udruženju samoukih slikara i vajara Dragačeva, uručena je zahvalnica, koju je primila predsednica upravnog odbora Udruženja, Snežana Kostić.

Manifestaciji je prisustvovao i predstavnik Kulturnog centra opštine Lučani koji je u ime ustanove primio zahvalnicu za učešće na ovoj manifestaciji.
Inače, Kovačički oktobar je tradicionalna manifestacija, puna raznovrsnih sadržaja. Pored umetničkih radova u Galeriji naivne umetnosti, posetioci su imali priliku da uživaju gledajući i vašar rukotvorina i gastronomskih specijaliteta. Za sve sladokusce, priređena je i Tortijada, a potom je usledila i narodna zabava uz slovačku narodnu muziku.

Radio D