Asflatiran put Čačak – Brezovica – Kaona

Izgradnja puta u dužini od četiri kilometara i širini od tri metra vredna je 20 miliona dinara. Investitor je Vlada Republike Srbije a izvođač „Putevi Čačak“.

Asflatiranje puta Čačak – Brezovica – Kaona ne predstavlja samo spajanje dragačevskih sela već i teritorije Opštine Lučani sa gradom Čačkom, rekao je tim povodom gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

„Nadamo se da ćemo sledeće godine uspeti da uradimo spajanje kraka i prema Kraljevu, to je nekih četiri kilometara. Jer put znači život za ovaj kraj, opstanak i ostanak mladih“, navodi gradonačelnik Čačka.

Predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić navela je da vrednost puta Čačak – Brezovica – Kaona nije samo u novcu nego u povezivanju i da dobar komšija vredi više nego dobar brat i rod.

„Zajedno sa gradom Čačkom i gradonačelnikom, opština Lučani ima fantastičnu saradnju i ovo je jedan od brojnih projekata koje ćemo realizovati. Zajedno smo aplicirali za projekat kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za dodelu sredstava za uređenje poletne staze na Ovčaru vezane za parlaglajding. Dobra saradnja između nas je primer i za ostale opštine i gradove kako zajedničkim snagamo možemo mnogo toge, jer nam najmanje trebaju podele“, kazala je Stambolić.