„Balkan Top Packaging“ d.o.o. potencijalni investitor u Lučanima

Predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, sastao se danas u Lučanima sa predstavnicima kompanije „Balkan Top Packaging“ d.o.o. čije je glavno sedište u Italiji, a koja je zainteresovana za investiranje u opštini Lučani otvaranjem pogona za proizvodnju „džambo“ džakova.

“Sama najava izgradnje deonice auto-puta Koridora 11 od Preljine do Požege, i pre zvaničnog početka radova, privlači u opštinu Lučani strane investitore. Imajući u vidu tradiciju tekstilne industrije u Dragačevu (nekadašnja firma „Sloga“ iz Guče) predstavnici italijanske firme smatraju da u našoj opštini ima dovoljno kvalifikovane radne snage. Za otvaranje ove proizvodnje koja bi zaposlila najmanje 100 radnika potrebno je minimum 3.000-5.000 m2 pokrivenog poslovnog prostora koji je teško naći u opštini Lučani, ali mi ćemo učiniti sve da ne ispustimo ove potencijalne investitore. Obaveza opštine Lučani u ovoj investiciji osim pronalaska poslovnog prostora, bila bi i delimično obezbeđivanje putne infrastrukture do tog prostora.Sigurni smo da ćemo u narednom periodu imati puno ovakvih sastanaka, a to nam daje podstreh da našu ideju o otkupu 30 hektara zemlje u Krstacu i formiranje nove industrijske zone što pre realizujemo.Samo na ovaj način, dovođenjem novih investitora možemo da stvorimo uslove za ostanak mladih u Dragačevu”, rekao je nakon današnjeg sastanka predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

“Kompanija čije je glavno sedište u Italiji već ima otvoren manji pogon u Bukovcu.U opštini Lučani proizvodila bi velike količine kvalitetnih „džambo“ džakova koji mogu da se koriste u više sektora, kao što je poljoprivreda i mašinska industrija, a ovaj proizvod izvozio bi se širom sveta, najviše u Evropu”, rekao je danas nakon sastanka predstavnik kompanije „Balkan Top Packaging“ Marko Rupi.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović i predstavnik kompanije „Balkan Top Packaging“ Marko Rupi obišli su danas i nekoliko potencijalnih lokacija, a njihova stručna služba će prepoznati da li je to ono što je njima potrebno. Ukoliko dođe do realizacije ove poslovne saradnje, posao će u opštini Lučani dobiti najmanje 100 radnika koji će sa proizvodnjom „džambo“ džakova početi već naredne godine.