Bedemi u Dljinu i Đeraću odupreli su se poplavi

Dan nakon poplava, pokazalo se da sistem odbrane, odnosno bedemi u Dljinu i Đeraću vrše funkciju za koju su napravljeni.

Uspeli su da zadrže Bjelicu u svom rečnom koritu i bukvalno nijedna kuća u tom delu i industrijskoj zoni nije poplavljena, rekao je predsednik Opštine Lučani, Milivoje Dolović.

„Dan nakon poplava ekipe komunalnih preduzeća su na terenu, popravljaju putne pravce koji su još uvek u prekidima. Dosta je oštećenja na mostovima i propustima, a ekipe JKP”Komunalac” kreću sa pranjem ulicama i sa dezinfekcijama pre svega javnih površina a zatim i kuća i objekata koji su bili poplavljeni, dok JP”Dragačevo putevi” kreće u sanaciju oštećenih saobraćajnica”, kazao je Dolović.

Jutros su formirane i Komisije za procenu štete na stambenim objektima, na privrednim subjektima i saobraćajnoj infrastrukturi.

Prema rečima predsednika opštine sigurno preko 30 km opštinskih puteva drugog reda je oštećeno, šest mostova je trenutno neprohodno, a posle prestanka padavina pokrenula su se i klizišta. Tačnije informacije biće narednih dana.

Lučani Info / RINA