Biblioteka opštine Lučani je organizovala šesti put za redom sajam knjiga

U okviru 60. Dragačevskog sabora trubača koji je održan od 13. do 15. avgusta 2021. godine, Biblioteka opštine Lučani je kao i prethodnih godina organizovala šesti put za redom sajam knjiga.

Na sajmu knjiga je bilo više izlagača: Gradska biblioteka „ Vladislav Petković Dis“ Čačak, Međuopštinski istorijski Arhiv Čačak, „Legenda“ Čačak, Izdavačka kuća „Laguna“, „Vulkan“ i „Book“ iz Beograda, „Duhovni lug“ iz Kragujevca, „Knjiga komerc“ iz Beograda, kao i sam domaćin sajma Biblioteka opštine Lučani u Guči.

“Velika čast nam je bila što je ovogodišnji sajam otvorio čovek koji je bio i političar, i bankar, i privatni preduzetnik, uvek uspešan, a sada je možda najuspešniji – pisac od nerve, biljurni slikar zavičajnog Dragačeva – Miloje Stevanović,” navode organizatori.

Pored sajma knjiga organizovana je i promocija knjiga autora Dragačevaca i knjiga o Dragačevu. Predstavljeno je 19 publikacija izdatih 2020/2021. godine. Od ukupnog broja predstavljenih knjiga, Biblioteka opštine Lučani u Guči je u 2020/2021. godini izdavač 12 naslova.

Lučani Info / Radio D