Bojović stigao Kaluđerovića: Menjam golove za pobede Mladosti

Milan Bojović, napadač Lučanaca izjednačio se sa 72 pogotka na večnoj listi strelaca super lige sa Andrijom Kaluđerovićem.

Konačno pobeda i na domaćem terenu u prolećnom delu sezone. Još od 6. decembra i utakmice sa Novim Pazarom (3:2) Mladost čeka na trijumf u Lučanima, a posle toga su samo po bod uzeli protiv Napretka, Vojvodine, Metalca i Radnika.

Dugo čekana pobeda izvojevana je možda i protiv najtežeg rivala u ovom periodu, Radničkog iz Niša. Od četiri gola, dva su delo najboljeg strelca ekipe Milana Bojovića, a dvostruki strelac bio je i Lazar Jovanović.

– Utakmica protiv Radničkog iz Niša za Mladost je bila prekternica. Dali smo vrhunske golove, a moglo ih je biti i više od četiri. Sve smo izbacili iz sebe, odigrali smo fenomenalno. Značajna pobeda da se podignemo i psihički. Meni je neverovatno da se ovakva ekipa kao što je Mladost bori za opstanak. U principu ni do sada nismo loše igrali, samo smo primali golove iz nekih naših grešaka. Tako smo se i uvukli u krizu rezultata – iskren je Milan Bojović, napadač Mladosti.

Sa dva gola Bojović se izjednačio sa Kaluđerovićem na večnoj listi najboljih strelaca sa 72 gola. 

Pred utakmicu smo razgovarali baš o mojim golovima i rekordu. Saigrače je zanimalo koliko mi još treba da budem prvi. Znam da je to sada svima zanimljivo, ali trenutno ne razmišljam o rekordu. Mladost nije u komfornoj zoni, da bi pojedinac u ovom slučaju ja bio u prvom pla-nu, kolektiv je ispred svih. Voleo bih da do kraja pobedimo svaku utakmicu sa po 1:0, a da ne pogodim mrežu protivnika. Zaista mi u ovom trenutku nije bitno ko će dati gol, ako to znači pobedu mom timu. Ipak, ova dva protiv Niša mi mnogo znače za samopouzdanje. Volim kad uđem u seriju. Nadmetaćemo se Andrija i ja još dugo nadam se. Posle će doći neki novi golgeteri, koji će želeti da obore naš rekord, to je fudbal.

Lučani Info / Zurnal.rs / Foto : V. Marković