Brnabić najavila dalja ulaganja u turističku infrastrukturu

Prilikom posete Ovčarsko – kablarske klisure premijerka Srbije Ana Brnabić najavila je dalja ulaganja u turističku infrastruturu u sledećoj godini. Jedan od prioriteta su infrastruturni projekti u zapadnoj Srbiji.

U cilju spasavanja negativnih posledica Kovida 19, radnih mesta, kao i oporavka turizma, naredna godina je usmerena ka određenim infrastrukturnim projektima za koje je iz budžeta opredeljeno 600 miliona dinara.

„Imamo sve ono dugoročno što mora da se radi, moraju da se ulože značajna sredstva, ne zato što je to važno za turizam, već i zato, što je to naša dužnost”, izjavila je Brnabić.

Dugo je ovaj kraj bio nepravedno devastiran, sada će Ovčarsko – kablarska klisura svojim bogatim istorijskim nasleđem biti simbol srpskog turizma.

„Zbog izgradnje auto – puta do Požege imamo uslove za to, a izgradnja auto – puta značiće da se čitav saobraćaj iz dela Ovčarsko – kablarse klisure seli, tako da imamo konačno uslove da od ovog kraja napravimo ono što jeste na papiru, a to je zaštićeno područje izuzetnih odlika, prirodno dobro prve kategorije”, pojasnila je Brnabić.

Ovčarsko – kablarsa klisura pravi je biser zapadne Srbije, a imajući u vidu planove Vlade biće upisana crvenim slovima na turističkoj mapi naše zemlje.

Prilog emitovan u vestima B92:

Lučani Info / GZS