Čačanski sindikat obrazovanja odlučio – sve škole od ponedeljka na onlajn nastavi

Sindikat obrazovanja Čačak saopštio je da će sve osnovne i srednje škole u tom gradu zbog epidemiološke situacije u školama preći na onlajn nastavu od ponedeljka 30. novembra i da će to trajati do 21. decembra. Sindikat je danas saopštio da su učitelji, kao i učenici od prvog do petog razreda osnovnih škola, takođe ugroženi epidemijom koronavirusa „jednako kao i stariji učenici i njihovi nastavnici”.

Odluku o prelasku kompletne nastave u Čačku na onlajn, ovaj sindikat je doneo na osnovu praćenja zaraženosti koronavirusom i izolacije zaposlenih u školama i učenika u periodu od 16. do 24. novembra.

„Podaci su iz dana u dan išli uzlaznom putanjom, tako da u ovom momentu u Čačku imamo 43 zaražena zaposlena i 70 zaraženih učenika, a u izolaciji 89 zaposlenih i 862 dece koji prate nastavu na daljinu”, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Dodaje se da direktori škola sve teže nalaze zamene za odsutne učitelje i nastavnike.

„Sindikat obrazovanja Čačak smatra zdravlje naših učenika i zaposlenih u školama prioritetnim, a ova odluka će pomoći i zdravstvenom sistemu u Čačku koji je napregnut do maksimuma, budući da smo peti grad po zaraženosti u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici tog sindikata obavestiće danas direktore svih škola, Školsku upravu u Čačku, Ministarstvo prosvete, lokalni i republički Krizni štab o odluci da nastava u Čačku od ponedeljka pređe na onlajn, a u toku dana biće obavešteni i roditelji.

Sindikat obrazovanja Čačak je većinski sindikata prosvetnih radnika u Čačku i član je Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

Lučani Info / Politika