Darković: Verujmo našim starima i pomozimo im da budu zadovoljni

Povodom Međunarodnog dana starijih, 1. oktobra, Centar za socijalni rad opštine Lučani u Guči je kao i do sada svojim starijim sugrađanima čestitao praznik upriličivši skromno darivanje korisnicima koji su posetili Ustanovu, uz pojašnjenje mogućnosti za ostvarivanje prava iz oblasti socijalne zaštite. Takođe, stručni radnici su posetili bolničko odeljenje Doma zdravlja Lučani u Guči i tom prilikom posetili ostrela lica koja su u stacionaru.

Uz pomoć Hrišćanskog humanitarnog udruženja „Hleb života“, obezbeđeni su paketi hrane za deset ostarelih korisnika koji žive na seoskom području.

„Ovaj dan je samo povod za pominjanje položaja ostarelih lica koji svojim životima, znanjem i iskustvom, svakako zavređuju našu svakodnevnu pažnju. Mnoge porodice žive od materijalnog doprinosa starijih srodnika, bake i deke čuvaju unuke, njihovi saveti su korisni, iako nekada deluju naporno. Zbog svega toga, a najviše zbog bezuslovne ljubavi i neminovnog dolaska godina svima nama, verujmo im i pomozimo da budu zadovoljni”, kazala je direktorka Centra za socijalni rad Natalija Darković.

Lučani Info / GZS