Dejan Jevđić, majstor trube u Novu godinu zakoračio sa Ivicom Dačićem

Veselo je bilo u studiju Tv Prve, uz zvuke majstorske trube orkestra Dejana Jevđića i uz numere koje su u prazničnim danima svima izmamile osmeh na lice.

Trubački orkestar Jevđić iz sela Rasne kod Požege , formiran je u decembru 200.godine, a Jevđić je četvorostruki dobitnik Zlatne trube na dragačevskom Saboru i ovih dana upravo slavi dve decenije postojanja. Truba je osnov života domaćinstva Jevđić.

Dejan Jevđić iz Rasna kod Požege zaslužio je da mu se ime nađe na mermernoj ploči u Guči. Jevđić je ponikao u porodici u kojoj se ljubav prema trubi prenosila sa kolena na koleno. Za prve odsvirane tonove Dejan „krivi“ svog pokojnog dedu Ljubomira Ljuba Jevđića, koji je bio čuveni trubač u zapadnoj Srbiji, a svirao je u orkestru Lala Virića iz Krive Reke. Njegova baba Rusinka (84) priča nam kako se Dejan nije odvajao od dede i njegove trube, a prvi pisak napravio je kada je imao svega četiri godine.

Prva kola i pesme Dejan je svirao u orkestru Ivana Pavlovića iz Roge, a potom i kod Vidoja Filipovića iz Milićevog Sela. Čuveni Mića Petrović je 1996. godine formirao trubački podmladak, orkestar dečaka u kome su bili njegov sin Dejan Petrović, kao i Dejan Lazarević, ali i Dejan Jevđić. Danas sva trojica imaju svoje orkestre, postali su majstori trube i možda najpoznatiji trubački asovi u Srbiji.

Jevđić je zaposlen kao vojnik u kasarni, u Požegi. Oženjen je suprugom Živkom sakojom ima dve ćerke – Minu i Dunju.

Novogodišnji Specijal, Dejan Jevđić svira Ivici Dačiću, „Jutro” Tv Prva:

Lučani Info / GZS