Dobitnik priznanja za izuzetne sportske rezultate u opštini Lučani za 2019. godinu je Veljko Jovičić

Veljko Jovičić iz Puhova rođen je 17. maja 2004. godine i član je Džiu džicu kluba “Do-Rju” iz Guče.

Ovim borilačkim sportom počeo je da se bavi sa deset godina. Kao vredno i marljivo dete, pod izuzetno stručnim nadzorom u svom klubu, za kratko vreme počinje veoma brzo da napreduje i postiže zapažene rezultate. Tokom dosadašnje karijere u mlađim kategorijama, na državnim prvenstvima i Kup takmičenjima, osvojio je sedam medalja, 3 zlatne, 3 srebrene i 1 bronzanu. Logičan sled događaja bio je poziv u kadetsku reprezentaciju Srbije, gde postiže i najveći rezultatski uspeh u 2019. godini.

U septembru prošle godine džiu džicu reprezentacija Srbije učestvovala je na Svetskom kupu u Bukureštu, takmičenju na kome je učestvovalo više od 1.500 boraca iz 40 zemalja sveta. Veljko je imao veoma dobar nastup na ovom turniru i osvojio visoko peto mesto. Uspešno se nosio sa takmičarima iz Rusije, Grčke i Holandije, pa je došao u priliku da se bori za bronzanu medalju. U meču za treće mesto, bio je u rezultatskoj prednosti i sve je ukazivalo da je medalja sigurna, međutim na samom kraju meča dobio je iznenadni kazneni diskvalifikacioni poen što je njegovom protivniku donelo pobedu. Nadamo se da će posle ovoga iskustva izaći još jači i ostvariti mnogo sjajnih rezultata.

Veljko Jovičić svoj životni put opredelio je vojnom pozivu, sada je učenik Vojne gimnazije u Beogradu. U budućnosti od njega očekujemo da podjednako uspešno nosi titule, oficira Vojske Srbije i vrhunskog džiu džicu borca.

Lučani Info / Radio D