Dolović: Asfalt stigao i u sela gde decenijama nije bačena ni lopata rizle

Miris svežeg asfalta i huk građevinskih mašina čuju se skoro u svakom selu u opštini Lučani. Radi se i u gornjem i u donjem Dragačevu, a asfalt je stigao i u mesta gde skoro 30 godina nije bačena ni lopata rizle.

Uz pomoć Vlade RS preko JP “Putevi Srbije” i delom sredstava iz budžeta opštine Lučani, do kraja ove građevinske sezone u Dragačevu će biti asfaltirano 92 kilometra opštinskih puteva prvog i drugog reda ali i pojedini nekategorisani putni pravci.

Foto: GZS

“Ovim investicionim ulaganjima u putnu infrastrukturu šaljemo jasnu poruku meštanima Dragačeva da ostanu na svojim ognjištima, jer lokalna samouprava i država brinu o njima, a po prvi put u poslednjih nekoliko decenija sve što je obećano to je i urađeno”, kazao je za Glas zapadne Srbije predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Osim opštinskih i seoskih puteva u opštini Lučani kreće i gradnja autoputa koji će biti deo koridora 11.

“Trenutno se pravi veliko kamp naselje u kojem će biti smešteno oko 600 radnika iz Kine koji će tri godine raditi na povezivanju deonice auto – puta od Preljine do Požege. To je velika šansa za privredu, turistički i svaki drugi razvoj opštine Lučani”, ističe Dolović.

U Krstacu niče kamp u kome će biti smešteni kineski radnici koji će graditi deonicu autoputa Preljina – Požega, foto: GZS

U Krstacu niče kamp u kome će biti smešteni kineski radnici koji će graditi deonicu autoputa Preljina – Požega, foto: GZS

On je istakao da su osim ulaganja u infrastrukturu, značajna sredstva izdvojena i za projekte energetske efikasnosti u objekte osnovnih i srednjih škola.

“U saradnji sa kancelarijom za javna ulaganja ove godine opredeljeno je 115 miliona dinara za energetsku efikasnost osnovne škole u Lučanima, 110 miliona za srednju školu u Lučanima, 115 miliona za srednju školu u Guči, a osim ovih projekata preko Kancelarije za javna ulaganja obezbeđeno je 120 miliona za uređenje vodotokova drugog reda”, precizirao je prvi čovek opštine Lučani.

Dolović je naglasio da su započeti radovi na uređenju leve obale reke Bjelice u naseljenom mestu Đerać. Ova investicija je vredna 78 miliona dinara, koja su obezbeđena preko JP “Srbija vode” i iz budžeta opšine Lučani.

“Zahvaljujući ovom projektu konačno će biti rešeno pitanje plavljenja u Dragačevu”, zaključio je predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

GZS