Dolović: Na terenu su sve ekipe, niko nije životno ugrožen

Poplavljeno je preko sedamdeset domaćinstava u Guči, a zbog velike količine vode ne možemo da priđemo tim kućama.

Na svu sreću ljudi su bili u pripravnosti, zbog najavljenih padavina, niko nije životno ugrožen. Sistem odbrane u donjem toku Bjelice dobro funkcioniše i za sada nema opasnosti od izlivanja u Đeraću i Dljinu“, izjavio je za RINU predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović.

Tek renovirana srednja škola, sportski centar, zgrada Elektrodistribucije u Guči su pod vodom. Motel i Dom trubača je voda opkolila. Mostovi su pokriveni vodenim talasom. Skoro svi putni pravci na teritoriji opštine su prekinuti. Šteta je neprocenjiva. Na terenu se vodi borba za još 50 kuća duž toka reke Bjelice.

„Kritično je za sada duž toka Bjelice do Puhova, dok se popodne očekuje podizanje nivoa reke u donjem toku prema sedištu opštine. Za sada u Lučanima intenzivno rade sve pumpe, odbrambeni sistem funkcioniše i uspeva da vodu kanališe prema Moravi. Veći vodeni talas se očekuje oko 16 sati u donjem toku reke“, rekao je Dolović.

Vodena bujica oštetetila je puteve prvog i drugog reda, a nakon povlačenja vode znaće se u kakvom su stanju mostovi koji su takođe pretrpeli visok stepen oštećenja.

Direktor preduzeća „Dragačevo putevi” Milija Milenković rekao je da se pa Bjelice očekuje krajem dana i da će tek tada moći da krenu u obilazak terena sa ekipama preduzeća.

Lučani Info / RINA