Dom Veličića progutala vatrena stihija

Porodična kuća Dragoslava Veličića iz sela Kaona kod Lučana izgorela je u strahovitom požaru, a vatrena stihija odnela je sve – od zidova, prozora i nameštaja, do decenija mukotrpnog rada uloženog u nju. Stradala je i stolarska radionica, koja je bila jedini izvor prihoda za Dragoslava i njegovu nezaposlenu suprugu. Tako je Veličićima ostala samo neopisiva tuga zbog gubitka koji ih je zadesio početkom decembra.

Požar je uništio sve ono što su ovo dvoje vrednih ljudi godinama sticali: ceo stambeni prostor, pokućstvo kao i stolarska radnja sa svim mašinama i alatima. Sve se desilo kobne noći između 2. i 3. decembra ,kada su ih iz sna probudili jak dim i pucketanje.

Sve što im je ostalo je nekoliko ovaca koje ova porodica uzgaja za svoj potrebe. Sve drugo progutal aj evatrevna stihija.Tako su Veličići, kojk iimajui dve odrasle ćerke, ostali bez hikakvioh sredstava za život. Imaju samo gorčinu, tugu i suze.

Pera Veličić, Foto: GZS

„Ulagali smo godinama sve u kuću i sve je nestalo u trenu. I sada sve moramo iz početka. Ništa nije ostalo, ni traga od radionice od koje smo živeli, sve je otišlo i gde ćemo sada…” kroz suze govori Pera Veličić.

Jedino dobro u ovoj nesreća donela jeste da nema povređenih i da su sačuvani ljudski život.

Tačan uzrok požara, nije poznat . A četiri decenije mukotrpnog rada nestale se u nepuna dva sata. I na pragu 70-e godine Dagoslav mora da krene iz početka.

Dragoslav Veličić, Foto: GZS

„Ja sam zaradio pošteno sve i sada u 70-oj godini moram ponovo da kućim. Sve je otišlo, i nameštaj i stvari, odeća, dokumentacija, ništa više nemamo”, kaže Dragoslav Veličić.

Nadamo se da još uvek ima humanosti u ljudskim srcima, da će osmeh pobediti suze. I da svi koji učine dobro i pomognu ovoj unesrećenoj porodici,imaće razlog da budu ponosni. I da sreću usele u novi dom porodice Veličić.

Prilog emitovan u emisiji Puls Srbije, Tv Kurir i Nacionalnom dnevniku TV Pink:

Lučani Info / GZS