Dragačevci demantuju glasine o ekstremno visokim cenama smeštaja i usluga za vreme Sabora u Guči

Domaćinstvo Verice Ječmenić, na obalama dragačevske Bjelice, bilo je u žiži medijske pažnje kada su se pojavili navodi da u vreme Sabora trubača turisti za sedmodnevni boravak ovde plate preko 1000 evra. Verica demantuje ove glasine, tvdrdeći da su cene smeštaja za sabor već nekoliko godina iste.

„Mi smo gostoprimljivi ljudi, smeštaj naplaćujemo dve hiljade dinara, ako hoće doručak nekome je gratis, neko hoće da plati. Svakako ih čeka kafa i rakija”- kaže Verica.

Kako kažu ugostitelji, cene se formiraju pred Sabor i ne menjaju se tokom trajanja manifestacije, a sve koji konak budu našli kod dragačevskih domaćina, sačekaće gratis domaća rakija i topla gibanica.

Kome je mnogo 20 evra za krevet, mesto može naći na jednom od pet kampova oko varošice, a sve popularnija za posetioce postaju seoska domaćinstva.

A, da biste uopšte došli do trubačkih orkestara biće vam potrebna potvrda o vakcinaciji, preležanom virusu ili negativan PCR i brzi antigenski test. Za ostale će biti obezbeđeno besplatno testiranje na nekoliko punktova.

Lučani Info / GZS