Dragačevci odali poštu žrtvama stradalim u NATO agresiji 1999.

Povodom 24. marta – Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja, predstavnici Vojske Srbije,

Udruženja ratnih vojnih invalida, porodica poginulih boraca opštine Lučani, Sindikata preduzeća“ Milan Blagojević Namenska“, lokalne samouprave , SUBNOR-a, OO Socijalističke partije Srbije, odali su poštu i položili cveće na spomen – česmu poginulima u ratovima 1991 – 1999. godine u Guči.

Foto: Radio D Lučani

Tokom ratova od ’91. do ’99. godine poginulo je devet dragačevskih boraca: Vukašin Milić iz Donjeg Dubca, Branko Plazinić iz Guberevaca, Rade Dimitrijević iz Tijanja, Stanko Korićanac iz Kaone, Radovan Ravić iz Vučkovice, Jovan Cvetanov iz Kraljeva, Slobodan Krasić iz Gornje Kravarice, Milorad Simović iz Donjeg Dubca i Ivan Zaj iz Lučana.

Foto: Radio D Lučani

Nato agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju, započeta je 24. marta 1999. godine, uništavanjem ciljeva u tadašnjoj Jugoslaviji, pre svega u Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

U NATO akciji “Milosrdni anđeo” koja je trajala 78 dana, na teritoriju opštine Lučani je bačeno 78 bombi. Oko 70 bombi je palo na preduzeće “Milan Blagojević” Lučani i tako razorilo i uništilo vitalne delove ove hemijske industrije.

Lučani Info / Radio D Lučani