Dragačevci više neće ići u Čačak zbog očnih pregleda

Zahvaljujući donaciji udruženja Srba „SAMA“ iz Vašingtona, očna ambulanta Domazdravlja u Lučanima dobila je biomikroskopsku lampu koja omogućava kompletan oftalmološki pregled, prenosi Radio D.

“Za ovim aparatom bila je velika potreba,i izuzetnu zahvalnost dugujemo prijateljima iz Vašingtona koji po drugi put doniraju značajne aparate Domu zdravlja Lučani. Očna ambulanta u Lučanima opremljena je i novim nameštajem što je donacija „Panekspresa“ iz Lučana”, rekla je za radio „D“ direktorka Doma zdravlja Lučani dr Gordana Gašović.

Vrednost donacije udruženja Srba „Sama“ iz Vašingtona očnoj ambulanti u Lučanima je 7.500 evra. Zahvaljujući ovoj donaciji omogućen je adekvatan rad očne ambulante.Pregledi oka za koje su do sada pacijenti upućivani u Čačak, kao što su merenje očnog pritiska, pregled prednjeg i zadnjeg segmenta oka i sve ostalo što obuhvata kompletan oftalmološki pregled sada mogu da se obave u domu zdravlja u Lučanima novom biomikroskopskom lampom.

Očna ordinacija u Lučanima radi utorkom od 7 do 14 i četvrtkom od 13 do 20 časova, rekao je oftalmolog dr Dragan Šunjevarić.