Dragačevski ”Hajduk fest” jači od kiše

U Guči je juče održan prvi drgačevski ’’Hajduk fest’’ posvećen dragačevskom kulinarskom specijalitetu „hajdučkom ćevapu“. Učestvovalo je 15 ekipa iz ovog kraja a titulu najboljeg ponela je ekipa ‘’Dragačevska zlatna’’ koja je osim pehara nagrađena i električnim mangalom. Na drugom mestu su kuvari iz tima ‘’Maxima Lučani’’ dok je treću poziciju osvojila ekipa ‘’Brvno Belica’’. Oni su takođe nagrađeni peharima, manjim mangalom i sač roštiljom.

Priznanje za najlepše uređen stand pripalo je ‘’Broćića Avliji’’ dok su najveseliji učesnici bili za štandom ‘’Sirija’’.

Malo nas je poremetilo vreme, ali smo generalno zadovoljni odzivom takmičarskih ekipa i samih posetilaca. Bilo je preko 1000 ljudi što je zaista veoma dobro, s obzirom da nam je ovo prva godina. – rekao je direktor TO Dragačevo, Vukašin Dramlić.

U okviru ove manifestacije bio je predviđen i narodni višeboj ali se zbog loših vremenskih prilika od njega odustalo pa su takmičari učestvovali jedino u prevlačenju konopca.

 

 

Kruna dobre zabave usledila je u večernjim časovima uz nastup popularne grupe ‘’Neverne bebe’’, prvobitno planiran u centru grada ali zbog jake kiše izmešten u Centar za kulturu.

Preuzeto: Info LIGA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *