Drobnjaka za počasnog dragačevca: Odbornici SO Lučani podneli predlog za dobitnika najvišeg priznanja opštine

Odbornici SO Lučani, njih 27, predložili su lokalnom parlamentu da opštinsko priznanje “Počasni građanin opštine Lučani” dobije direktor JP “Putevi Srbije” Zoran Drobnjak.

U obrazloženju predloga odbornici navode da je Drobnjak ovo priznanje zaslužio pošto je “izvojevao da opština Lučani bude prioritet u obnovi saobraćajne komunikacije i tako omogućio da više od 100 kilometara opštinskih i nekategorisanih puteva budu stavljeni pod asfalt”.

Drobnjak je upotrebio najčešće svoj lični autoritet, kako bi skoro celokupna saobraćajna komunikacija na tlu naše opštine bila stavljena pod novi i kvalitetan asfalt. Takođe, zahvaljujući stalnom prisustvu Zorana Drobnjaka i praćenju radova na auto putu Preljina – Požega, koji prolazi preko naše opštine, brojne saobraćanice i pristupni putevi će do kraja ove godine biti dodatno uređeni i asfaltirani. On je nebrojeno puta bio na našim putevima, brzo i efikasno organizujući da se često u danu, započnu radovi na asfaltiranju brojnih puteva. Ali je, u vreme poplava ili klizišta, uz pomoć državnih kapaciteta, efikasno pomagao opštini da vrati u funkciju postojeće ili da izgradi nove putne pravce.

Lično angažovan, požrtvovan i jasno rešen da pomogne kraju iz čijeg susedstva potiče, Drobnjak će u Dragačevu biti upamćen kao dobrotvor za narednih bar 50 godina, zahvaljujući brzoj i lakoj putnoj komunikaciji koju je odobrio i realizovao – navodi se u obrazloženju.

Dragačevci naglašavaju i da je zahvaljujući Drobnjakovom zalaganju, kvalitet života građana Lučana značajno porastao, pa se i, recimo, beleži i veliki broj mladih bračnih parova koji ostaju ili se vraćaju na selo da žive i rade.

Lučani Info / V. I. / Foto: Tanjug