Državno prvenstvo strelaca Srbije u Guči

Narednog vikenda, 15. i 16. maja, u prelepom ambijentu nedavno renovirane sale Srednje škole „Dragačevo“ u Guči, vazdušno oružje ukrstiće najbolji strelci Srbije od pionirskog do seniorskog uzrasta.

Streljački klub „Dragačevo“ biće domaćin prvenstva Srbije u „B“ i „C“ programu na 10 metara, disciplina vazdušni pištolj za pionire i pionirke, odnosno, serijska vazdušna puška za pionire, pionirke, juniore, juniorke, seniore i seniorke. Biće to prilika da najbolji pokažu da su najbolji, njih oko 400 iz svih krajeva Srbije, koji su svoje učešće na prvenstvu prethodno morali da izbore na kvalifikacijama, prvenstvima regiona, osvajanjem norme, odnosno, učešćem na takmičenju.

Domaćin prvenstva se maksimalno potrudio da sportistima i sportskim radnicima, kao i svim ljubiteljima ovog sporta, ukaže nesebično gostoprimstvo. Posredstvom Turističke organizacije opštine Lučani, kojoj je poverena organizacija smeštaja učesnika, zaintresovanima je na raspolaganju veliki broj smeštajnih kapaciteta, od hotela „Nordik“, vile „Jelena“, hotela „Dragačevski horizonti“ , do privatnog smeštaja.

Inače, Streljački klub „Dragačevo“ ove godine slavi 90 godina od kako se u prvim pisanim dokumentima pominje organizovano bavljenje streljačkim sportom u Dragačevu. Prilika je, svakako, da se sumiraju rezultati, istaknu najbolji, a sama dodela organizacije ovog takmičenja je svojevrsna nagrada Streljačkog saveza Srbije ovom klubu.

Punu podršku u organizaciji ovog prvenstvu pružila je Opština Lučani, kao i javna preduzeća, ustanove i privredni subjekti čitavog Dragačeva.

Takmičenje će svečano otvoriti predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, prof. dr Nenad Putnik, predsednika Streljačkog saveza Srbije i Andrea Arsović, olimpijska takmičarka.

Lučani Info / Radio D