Dvadeset miliona za nastavak rekonstrukcije bazena u Guči

Danas je u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, dr Miloš Jovičić, član Privremenog organa opštine Lučani, potpisao ugovog o sufinansiranju druge faze rekonstrukcije bazena u Guči u iznosu od 15 miliona dinara, a na šta će opština Lučani iz budžeta izdvojiti dodatnih 5 miliona dinara.

Milivoje Dolović, predsednik Privremenog organa opštine Lučani ističe da je stalna intencija opštine da ulaže u objekete javne namene i sportske objekte.

„Protekle godine smo, zajedno sa nadležnim Ministarstvom uložili 22 miliona u pokrivanje bazena, kao i u betonski zid oko bazena, a koji štiti od poplava. Ove godine, Ministarstvo daje 15 miliona, dok je opština iz budžeta opredelila dodatnih pet miliona, sa ciljem da sa 20 miliona dinara kompletno renoviramo sam bazen, prostor oko njega, ugradimo lajner, bazensku tehniku, osposobimo podstanicu za filtraciju vode, kao i okončamo parterno uređenje. Trećom fazom za narednu godinu je predviđena ugradnja gasnog generatora, solarnih panela, podnog grejanja čime bi se konačno završila rekonstrukcija i pustio u rad zatvoren bazen u punom kapacitetu. Za ovu godnu je cilj da se do početka letnje sezone završe radovi i bazen pusti u funkciju za dnevno kupanje“, ističe Dolović.

Dolović napominje da je i bazen i podstanica za filtraciju vode bila oštećena tokom katastrofalnih poplava 2019. i 2020. godine, pa je zato neophodno da sanacija i puštanje u rad zatvorenog bazena traje fazno, jer tako lakše lokalana samouprava, zajedno sa nadležnim ministarstvom, može da finansira navedeni projekat.

„Posebno smo ponosni na činjenicu da ćemo, uz pomoć preduzeća „MB Namenska“ i sa 50 miliona iz budžeta opštine Lučani završiti i konačno pustiti u rad sportsku halu sredinom ove godine. Izvođač radova je na terenu i radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Uz nikad veća ulaganja u infrastrukturu preko 85 miliona dinara i 55 miliona za poljoprivredu, kao i oko 20 miliona za podršku rađanju, verujemo da je svaki dinar iz budžeta usmeren na pravi način“, navodi Dolović.

Inače, opština Lučani će ove godine, zajedno sa Ministarstvom energetike subvencionisati zamenu stolarije i fasada, za šta je predviđeno 14 miliona dinara, kao i 6 miliona za ugradnju solarnih panela.

Takođe, opština je kod Ministarstva ekologije konkurisala za sredstva za zamenu postojeće na gasnu kotlarnicu stambenim zgradama u Guči.

Lučani Info / Radio D