EXIT i Guča bili bi UDAR kakav naš zdravstveni sistem NE BI izdržao!

Pokrajinski sekretar za zdravstvo ponovio da održavanje festivala EXIT i Guča “nije realno”!

Prof. dr Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo, rekao je na Prvoj da je sa epidemiološke strane apsolutno nerealno održati festivale EXIT i GUČA ovog leta.

Gojković je kazao da u situacijama takvih okupljanja “na otvorenom ili zatvorenom”, gde je veliki broj neposrednih kontakata, ne pomažu ni maske! A ogroman broj posetilaca pozitivnih na kovid 19 bio bi udarac kakav naš zdravstveni sistem ne bi izdržao.

“Ja sam mišljenje na tu temu već više puta izneo javno. Svaki vid većeg okupljanja, na otvorenom ili zatvorenom, izuzetno je opasan. Zdravstveni sistem takav udar ne bi izdržao. Održavanje festivala je epidemiološki neprihvatljivo, i mi radimo na njihovom odlaganju. Svakodnevno pratimo situaciju, ali sam siguran da zdravstveni sistem ne bi mogao da se izbori sa ogromnim brojem ljudi,” rekao je on.

Foto: Goran Sivački

“EXIT i Guča su manifestacije koje traju više dana, posećuje ih ogroman broj ljudi, kontakti su neposredni i u takvim situacijama ne vredi ni nošenje maske, ništa ne pomaže. Apsolutno je nerealno održati ih,” rekao je prof. dr Gojković.

Lučani Info / Mondo