Filip Žunić: Kod tate nama popusta

„Čudna je to situacija, kada vam je otac trener. Što se tiče brata to nije problem, dobro je da je tu“.

Dok tata Dragiša komanduje na terenu sinovi Filip i Nemanja moraju da slušaju. Nema popusta ni privilegija.  Mlađi Žunići polako grade karijeru u seniorskom timu Mladosti iz Lučana, dok stariji za sada vodi omladince i pomaže Nenadu Milovanoviću u radu sa prvim timom.

Stariji Filip (18) već je debitovao u eliti za Mladost, odigrao je dve utakmice zanimljivo obe protiv bivšeg kluba Partizana, dok je u kupu dobio šansu u duelu sa Spartakom. Mlađi Nemanja (17) standardan je u omladinskom timu na mestu štopera, ali su u stručnom štabu Lučanaca odlučili da ga povedu u Antaliju.

– Dosta je teže u seniorskom fudbalu, mada je i naša omladinska liga kvalitetno takmičenje. Podrazumeva se u prvom timu je mnogo napornije, teže, veći su zahtevi. Taktički detalji se znato razlikuju. Ipak, ne žalim se kako meni tako i ostalim vršnjacima ovde u Antaliji – istakao je Filip Žunić, velika nada Mladosti iz Lučana.

Da li vam je lakše ili teže jer niste sami. Otac Dragiša je i prvi trener, a tu je i mlađi brat Nemanja?

– Teže mi je. Čudna je to situacija, kada vam je otac trener. Što se tiče brata to nije problem, dobro je da je tu.

Kakav je Žunić stariji, da li je stroži kao trener ili otac?

– Kao trener. Nema popusta. Čak je teže meni nego ostalim igračima. Za sada mi se nije dešavalo da me izbaci iz tima ili tako nešto, nisam ni zaslužio to, ali ako budem sigurno će se i to desiti.

Brat igra štopera, niste na istoj poziciji, ko je bolji igrač?

– Ja naravno. Šalim se, stariji sam od njega. Ne igramo na istoj poziciji, ali ide i njemu dobro. Nemanja je tek ove sezone došao u omladince, igrao je za kadete do sada. Dobro se snašao, nisam to očekivao.

ZVEZDAŠI OTAC I BRAT, A JA …

Ne krije mladi Filip da mu je crno-bela boja draga, ne više od plave koju nosi Mladost, ali nije krenuo putem oca Dragiše i brata Nemanje kojima su bliži crveno-beli:

– Igrao sam za Partizan od devete do 13. godine u generaciji sa Filipom Stevanovićem. Vratio sam se jer nisam želeo da živim sam u Beogradu. Mislim da nisam pogrešio, mada voleo bih da ponovo igram sa Stevanovićem.

Navijate za Partizan, a brat?

– Navijam za Mladost i Partizan. Brat za Zvezdu, mada crveno-beli nisu skoro pobedili. Imao sam više razloga za slavlje od njega, mada se on izvlači na to da su titule na njihovoj strani, kao i tata.

Da li biste se vratili u Humsku?

– Iskreno rado bih igrao za jedan od naša dva najveća kluba, bez obzira što navijam za Partizan. Jednom se dobija poziv od večitih.

Lučani Info / Sportski žurnal / Foto: M. Milanović