Gordić u Mančester sitiju do 2027.

Do overe „posla veka“ ostale su samo formalnosti. Prvotimac Mladosti, tinejdžer Đorđe Gordić, potpisaće u narednim danima ugovor sa Mančester sitijem! Saradnja supetralentovanog Pribojca sa Siti grupom biće overena do 2027. godine!

Iako potpisa još nema, klubovi su definisali osnove budućeg saradnje. Toliko čvrsto da u Lučanima već polako mogu da nazdrave istorijskom transferu. Do konačne potvrde više se ne broje dani, već sati…

Celokupan posao doneće Mladosti oko tri miliona evra. Konačna svota nije zagarantovana, zavisiće dobrim delom i od učinka Đorđa Gordića u narednim sezonama. Sa ukupnim bonusima, Lučancima se smeši novac sa „druge strane realnosti“.

Osnove saradnje i pravac razvoja Đorđa Gordića definisan je proteklih meseci. Kao član Mančester sitija, nosiće dres Mladosti u jesenjem delu naredne sezone, do novembra, kad je i planirana prvenstvena pauza. Supertalentovanog Gordića potom očekuje, najverovatnije, selidba u jedan od klubova Sitijevog sistema. U opticaju su Lomel, Đirona, Troa…

Mančester siti odneo je pobedu u trci za Gordića, čiji potencijal se našao i pred skautima Atalante. Klub iz Bergama, zbog vlasničke transformacije, u očekivanju američkih vlasnika, privremeno je stopirao aktivnosti na svetskom tržištu i odustao od konkretnijih koraka.

Engleski velikan nije mnogo čekao… Pozitivna iskustva u kupovini talenata na srpskom tlu, posebno primer Ivana Ilića, poslednjih godina često potenciran u Mančester sitiju, bili su ideja vodilja u konačnom dogovoru sa predstavnicima Mladosti i zastupnicima Đorđa Gordića. Profil momka iz Priboja, spremnost da igra čak na četiri pozicije u veznom i ofanzivnom redu, ubrzao je čitavu priču.

Skauting služba mančesterskog kluba odavno je u Lučanima locirala potencijalnu zvezdu. Gordićev razvoj u Mladosti i reprezentaciji Srbije, kao trećeg najmlađeg debitanta u selekciji do 21 godine, svideli su se odgovornima u sportskom sektoru i posao se polako privodi kraju.

Odlazak jednog od najvećih talenata zapadne Srbije u Englesku otvoriće i nove perspektive Mladosti. Lučanski klub, poslednjih godina, uložio je ogroman novac u omladinsku školu i brzo dobio veliku satisfakciju. A, bolju reklamu i pohvalu od transfera Đorđa Gordića u Mančester siti nije mogao da poželi…

Lučani Info / Sportklub / Foto: Srđan Stevanović/Starsport