GRADI SE KAMP SAMO ZA NJIH, IMAĆE SVE ŠTO IM JE POTREBNO: U dragačevsko selo Krstac stiže 600 Kineza! Radiće na izgradnji auto-puta od Preljine do Požege

Dragačevsko selo Krstac uskoro dobija nove stanovnike. Kinezi koji će raditi na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege za mesec dana useljavaju se u kamp, a završni radovi su u toku.

Uskoro se očekuje dolazak prvih radnika, oko 600 njih koji će prvobotno raditi na probijanju tunela Laz – Munjino brdo, što je jedna od najzahtevnijih tačaka na ovoj deonici, a početak radova planiran je pre početka prvih snežnih padavina – rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović u izjavi za RINU i dodaje da će Kinezi u dragačevskom kampu imati sve što im je potrebno.

FOTO: AGENCIJA RINA

U okviru tog kamp naselja oni imaju adekvatan smeštaj, nacionalnu hranu koju spreamju njihovi kuvari, prostorije za odmor i sportske terene za rekreaciju – naveo je Dolović.

FOTO: RINA

Radove na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege izvodi kineksa kompanija CCCC (China Communications construction company), rok za izvođenje radova je 36 meseci, a vrednost celog projekta je 450 miliona evra.

Izgradnja ove deonice ima ogroman značaj za opštinu Lučani jer se ovim auto-putem povezuje u veliki sistem auto-puteva Srbije. Ovo je šansa za ubrzani privredni razvoj naše opštine što smo mi kao lokalna samouprava prepoznali i u naredne tri godine ćemo otkupiti 30 hektara zemlje oko samog auto-puta u Krstacu i stvoriti novu modernu industrijsku zonu – izjavio je Dolović.

FOTO: RINA

Deonica između Čačka i Požege duga je 30,9 kilometara i najteža je za izgradnju na Koridoru 11 zbog nezgodnog geografskog terena kroz koji prolazi.

kurir.rs