Humanost na delu

Svake godine, u decembru zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ iz Lučana tradicionalno organizuju predstavu za najmlađe sugrađane. Predstave su humanitarnog karaktera i prihod uvek ode u ruke onima kojima je pomoć i podrška najpotrebnija.

Tako je 25. decembra 2019. godine pred punom salom Centra za kulturu Lučani u Guči, održana još jedna u nizu, pod nazivom „Putem deda Mraza“. Oduševljenje i smeh mališana, pokazali su još jednom da se svi možemo okupiti oko istog cilja.

U četvrtak, 26. decembra 2019. predstava je odigrana i u Domu kulture u Lučanima. Tom prilikom učenici Srednje škole ,, Dragačevo “ u Lučanima, članovi učeničke kompanije “Lucy”, dali su svoj skroman doprinos humanitarnoj akciji malih drugara iz predškolske ustanove ,, Naša radost“ u Lučanima.

Naime, u toku humanitarne predstave, učenici su imali prodajnu izložbu kompanijskih proizvoda, sapuna i saksija, kao i novogodišnjih čestitki, koje su sa malim drugarima, prethodnih dana pravili.

Deo prikupljenih novčanih sredstava uručen je porodici našeg mladog sugrađanina, povređenog u saobraćajnoj nesreći. Nadamo se da će ova suma, iako skromna pomoći porodici i da će se on vrlo brzo pridružiti svojim drugarima u školskoj klupi.

Pomoć je upućena i porodici iz Kotraže, kako bi ova zima za njih bila bar malo toplija nego neke prethodne.

Zaposleni u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ se još jednom zahvaljuju svim humanim ljudima, koji su našli vremena da posete i odgledaju predstave, uz obećanje da će ih biti još više.

Radio D / Lučani Info