IN MEMORIAM: Milorad Slavković

U ponedeljak 19. jula iznenada je preminuo Milorad Slaković (56), dugogodišnji golman, a potom i golmanski trener u stručnom štabu Mladosti. Tokom svoje sportske karijere bio je i generalni sekretar kluba i predsednik Fudbalskog saveza opštine Lučani.

U Mladost je došao 1987. i od tada u klubu proveo pune 34 godine. Bio je deo kluba u svim najvećim uspesima u novijoj istoriji. Kao golman bio je član tima koji je u sezoni 1989/90 nastupao u Drugoj saveznoj ligi SFRJ. Stajao je među stativama i u sezoni 1995/96 kada je Mladost osvojila 5. mesto u Prvoj “A” ligi SR Jugoslavije. Kao trener u stručnom štabu bio je deo tima koji je osvojio 4. mesto u Super ligi Srbije 2016/17 i godinu dana kasnije kada je Mladost igrala finale nacionalnog Kupa.

Njegova vernost i ljubav prema klubu izražena je i kroz 309 zvaničnih utakmica u kojima je branio boje Mladosti. Svoj poslednji golmanski nastup imao je u 45-oj godini života, 02. juna 2010. kada je posle povlačenja u igračku penziju, ipak obukao golmanski dres i u tada poslednjem kolu Prve lige Srbije pomogao svom klubu da izbori opstanak.

Milorad Slavković bio je veoma cenjen i omiljen kod navijača, svakako ne bez razloga. Krasile su ga izuzetne osobine i kvaliteti. Bio je najbolji onda kada je to bilo najpotrebnije. Verovatno njegov meč karijere odigrao je 1996. godine, kada je u Prvoj “A” ligi SR Jugoslavije Mladost u Lučanima, pred tv kamerama, savladala tadašnjeg prvaka države Partizan, a on bio najbolji akter meča i za taj nastup u štampi dobio ocenu 9.

Njegov trenerski rad nimalo ne zaostaje za igračkim, stvorio je nekoliko reprezentativaca i superligaških golmana, a tek će se pričati o mladima koji su do juče stasavali pod njegovom dirigentskom palicom u omladinskoj školi Mladosti.
Iza sebe je ostavio suprugu, dve ćerke i dvoje unučadi.

Milorad Slavković je na leđima svog golmanskog dresa nosio “broj jedan”, u analima Mladosti biće upamćen kao jedna od najvećih legendi, ime koje nikada neće pasti u zaborav. Večna mu Slava!

Opelo će se obaviti u utorak 20. jula u 13:00 časova kod porodične kuće, a potom i sahrana na groblju u njegovom rodnom selu Rti.

Lučani Info / Radio D