Izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Milan Blagojević “ pokrenulo akciju „Hajde da se igramo i kroz igru učimo“

Izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Milan Blagojević “ iz Lučana u Markovici, pokrenulo je zanimljivu akciju kroz projekat „Hajde da se igramo i kroz igru učimo“.

Njihov projekat je na konkursu „Šta nam teško“ u okviru projekta „Mladi su zakon“ koji finansira Ministarstvo omadine i sporta Republike Srbije, a sprovode Mladi istraživači Srbije sa partnerima, odobren kao jedna od 132 najbolje „Šta nam teško“ akcije. Podržane od strane direktora škole, Radojke Đorđević, projekat su realizovale nastavnice geografije, Olivera Pantelić, francuskog jezika, Miljka Vulović i matematike, Katarina Satarić.

Realizatori projekta ističu i Dimitrija Stanišića, preduzetnika iz Guče, koji im je velikodušno pomogao u realizaciji ove akcije.

Projekat „Hajde da se igramo i kroz igru učimo“ imao je za cilj opremanje učionice na otvorenom klupama, stolovima i oglasnom tablom.Takva učionica će predstavljati još jednu mogućnost da učenici nastavu prate na otvorenom, u školskom dvorištu, da osluškuju prirodu, uče od prirode i osmišljavaju nove ideje i mini projekte za svoje lepše i uređenije okruženje. Zahvaljujući novčanim sredstvima Ministarstva omladine i sporta akcija je realizovana.

Budžet od 42.000 dinara utrošen je na pravljenje klupa, stolova i oglasne tabla(drvenog panoa). U samu akciju bili su uključeni i učenici škole kao i ostali nastavnici.

Lučani Info / Radio D