Jovičić uručio prvu „ponosnu“ karticu porodici sa troje dece iz Guče

Nakon nedavnog potpisivanja Odluke o pristupanju opštine Lučani udruženju „Pokret za decu tri plus“, danas je zamenik predsednika, Miloš Jovičić uručio prvu „ponosnu“ karticu porodici sa troje dece Dragoljuba Rajića iz Guče.

Kartica „Tri plus“ omogućuje Dragoljubu i Mariji i njihovoj deci Andrei, Milošu i Lazaru kao i svim porodicama sa teritorije opštine Lučani koji imaju troje i više dece su brojne finansijske olakšice pri kupovinama ili uslugama mnogih preduzetničkih i privrednih subjekata, koji su se opredelili da pomognu postojeće i podstaknu nove porodice koje žele da imaju troje i više dece.

Skupština opštine Lučani je nedavno donela odluku da pristupi pokretu „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka, koji je orjentisan ka brizi o pronatalitetnoj politici i unapređenju roditeljstva u porodicama sa troje i više dece.

Dodeli prve „ponosne kartice“ porodici sa troje dece prisustvovao je i Vladica Gavrilović osnivač i član Upravnog odbora pokreta, koji je ovom prilikom rekao da projekat „Tri plus“ ima za cilj da pomogne, osnaži i pohvali mnogodetne srpke porodice, jer je to jedini način da se održi srpska nacija. Bela kuga kao nevidljivi neprijatelj sve više uzima svoj danak, pa je izvesno da ako se nastavi nedovoljna briga o rađanju, Srbi će ubrzo biti manjinski narod. Trenutno u Srbiji ima oko 138 hiljada porodica sa troje i više dece a neohodno nam je šest puta više, dakle 800 hiljada takvih porodica da bi opstali kao narod na ovom nivou.

Gavrilović je naveo i da je za opstanak i odbranu naše zemlje kroz ratove, svoje živote dalo četiri miliona Srba a da u ovom vremenu, najvažnija borba za opstanak zemlje, koju moramo svi zajedno da vodimo jeste podsticaj rađanja.

Miloš Jovičić, zamenik predsednika opštine, inače i sam otac troje dece istikao je zahvalnost Pokretu tri plus koji intenzivno realizuje ideju pomoći porodicama sa troje i više dece a kojih u opštini Lučani, poslednjih godina ima sve više. Takođe, on je izrazio veliku zahvalnost i samim roditeljima koji su se opredelili za veći broj dece i rekao du su oni najponosniji i najodgovorniji deo društva koji nosi najveći teret opstanka srpskog naroda. Zahvalnost je uputio i svim odgovornim preduzetnicima koji su se opredelili da učestvuju u pokretu „Tri plus“ i uputio poziv ostalim privrednim subjektima da se pridruže.

„Podelom „ponosnih“ kartica opština Lučani nastavlja strategijsko opredeljenje podsticanja rađanja i stvaranja boljiih uslova za život i razvoj dece u našoj opštini“ – rekao je Jovičić.

Porodice sa troje i više dece mogu se prijaviti i preuzeti „Ponosnu karticu“ u Opštinskoj upravi Lučani, Ivani Kovačević Ilić u kancelariji broj 7, broj telefona 515 06 07.

Lučani Info