Kampanja #PolaPola “Briga nije (samo) ženski posao”

UN Women je u saradnji sa kompanijom Color Media Communications u novembru pokrenuo nacionalnu kampanju o raspodeli neplaćenog rada #PolaPola “Briga nije (samo) ženski posao” u okviru koje su postavljene previjalice za bebe u pojedine muške toaleta.

Kombank dvorana i Cine Grand (BIG Rakovica) u Beogradu, zatim Muzej Vojvodine i bioskop “Arena Cineplex” u Novom Sadu i Vilin grad u Nišu, prepoznali su značaj ove kampanje i omogućili postavljanje jedne previjalice za bebe u muškom toaletu, kako bi i tate mogle bez problema da previju svoje bebe.

Cilj kampanje #PolaPola je prevazilaženje stereotipa o ulogama muškaraca i žena u domaćinstvu, prvenstveno u oblasti brige o deci i starima, kao i podizanje svesti o tržišnoj vrednosti neplaćenog rada.

Među ambasadora kampanje #PolaPola su Milan Marić, glumac, Mina Sovtić, glumica, Jovana Petković, modna dizajnerka, Zaga Kalmar, modna dizajnerka, Jovana Ružičić, direktorica Centra za mame, Lidija Ćulibrk, glavna urednica magazina “Lepota & Zdravlje”, Milica Đokić, marketing ekspert, Mladen Sekulić, fotograf, Sandra Zekić, bokserka i novinarka i mnogi drugi.

Kampanja Pola Pola sprovodi se pod pokroviteljstvom UN Women (Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnazivanje zena), Britanske ambasade i Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije.

Lučani Info / Color Media Communications