Kancelarija za mlade uskoro i u Lučanima

Predsednik opštine Lučani Vesna Stambolić, održala je danas sastanak sa državnim sekretarom Ministarstva omladine i sporta Darkom Stanićem i pomoćnikom ministra Snežanom Klašnjom. Tema razgovora bila je otvaranje Kancelarije za mlade u opštini Lučani.

„Imamo dosta planova, ali trenutno, možda jeste za neke pionirski korak je otvaranje Kancelarija za mlade. Već smo u 135 gradova širom Srbije otvorili kancelarije, kako bi aktivirali omladinu. Prevashodno je potrebno da ljudi iz lokalne samouprave da animiraju mlade da preko Kancelarija za mlade, mogu da se pronađu u sredinama gde žive i da prosperiraju u svakom smislu”, rekao je Stanić.

Predsednica opštine Lučani istakla je da odluku o formiranju Kancelarije za mlade mora da donese Skupština.

“Sledeće skupštinsko zasedanje biće održano do kraja ove godine zbog drugih akata koje treba da donese, ali jedan od akata biće i otvaranje Kancelarije za mlade što je od izuzetne važnosti”, kazala je Stambolić.

Ona je naglasila da će se preko ove kancelarije mladi uključiti u život lokalne samouprave i imaće mogućnost da sami kreiraju politiku koja će biti na njihovoj strani.

“Lokalna samouprava biće tu kao pokrovitelj cele priče i kao pomoć u saradnji i povezivanju sa raznim ministarstvima. Zahvaljujući današnjoj poseti državnog sekretara Darka Stanića i pomoćnika ministra Snežane Klašnje dobili smo značajne i dragocene informacije koji su to koraci koje mi kao lokalna samouprava treba da preduzmemo da bi formirali jednu takvu kancelariju”, kazala je ona.

Stambolić je precizirala da nakon formiranja Kancelarije ostaje na mladim ljudima da se maksimalno uključe i počnu da rade.

“Poenta je da postoji želja i da imamo mlade ljude koji hoće da rade, a obuku za pisanje projekata i način kako ćemo dolaziti do novca biće lakši deo”, zaključila je predsednica opštine Vesna Stambolić.

GZS