Levi bek Lučanaca: Hteo sam da odustanem od fudbala

Malo je nedostajalo da u Mladost nikad ne stigne trenutno jedan od najboljih mladih igrača u Super ligi na poziciji levog beka.

Spletom srećnih okolnosti Nenad Perović (18) došao je u tim Nenada Milovanovića, a ove sezone kao bonus igrač ustalio se na mestu levog beka Lučanaca.

Priliku da debituje dobio je još u prvom kolu protiv Javora na domaćem terenu. Već tada videlo se da Mladost na njega ozbiljno može da računa, a bez razmišljanja Milovanović  mu je poverio mesto kraj leve aut-linije u jednom od najvažnijih mečeva sa Radničkim u Nišu.

– Početak karijere vezan je za rodno Arilje i Budućnost. Igrom slučaja stigao sam u Lučane. Već sam hteo da odustanem od fudbala. Bilo je to pre tri-četiri godine. Razmišljao sam da se posvetim fitnesu, jer volim teretanu. Da nisam nastavio sa fudbalom verovatno bih bio fitnes instruktor – rekao je Nenad Perović, bonus igrač Mladosti iz Lučana.

Hvala razrednom

Perović je još učenik i trudi se da uskladi sve školske sa fudbalskim obavezama:

– Četvrta sam godina Elektrotehničke škole u Arilju. Zahvaljujući razumevanju razrednog starešine, profesora i direktora uspevam da završim sve obaveze. Zaista su korektni prema meni, imaju razumevanja za profesiju koju sam izabrao.

Kako je došlo do preokreta?

– Zahvaljujući dugu Stefanu Pelivanoviću. Da nije bilo njega danas ne bismo verovatno pričali o fudbalu, već o fitnesu. Trenirao je on već u Mladosti. Predložio mi je da dođem na probu u Lučane, odnosno da pokušam ponovo sa fudbalom. Odlučio sam da uradim tako i nisam pogrešio. Danas sam već u seniorskoj ekipi Mladosti.

Da li ste imali tremu kada su vam tadašnji trener Stanić i direktor Nenad Milovanović rekli da ćete igrati protiv Javora u prvom kolu?

– Odlično sam prihvaćen u ekipi, što je važno za mladog igrača, jer se seniorski fudbal baš razlikuje od omladinskog. Mislio sam da ću imati veću tremu i pritisak pred utakmicu sa Javorom, ali ničega nije bilo. Vrhunski je osećaj biti na terenu protiv Crvene zvezde, bez obzira što smo izgubili.

U Nišu ste dobili priliku da igrate od prvog minuta u važnoj utakmici?

– Nisam bio iznenađen takvom odlukom, jer je bilo reči u tom pravcu tokom nedelje. Odigrao sam dobro, kao i cela ekipa. Po prikazanom zaslužili smo pobedu u Nišu.

Ko vam je najviše pomogao od starijih igrača?

– Bojović i Šatara, a i poziciono mi je najbliži. Mnogo je lakše igrati uz podršku saigrača. Mladost je napravila dobar spoj mladih i iskusnih igrača. Novo pravilo u srpskom fudbalu sa bonus igračima je odlična prilika za nas mlađe igrače da se dokažemo. Na kraju iz te priče svi možemo da imamo korist.

Sledeću utakmicu igrate kod kuće protiv Mačve?

– Favoriti smo očekujem tri boda, a to bi trebalo dokazati i na terenu. Igramo dobro ove sezone, očekujem da budemo u vrhu tabele do kraja.

 Kakav je Nenad Milovanović, da li je strog prema mladim igračima?

– Nije, zaista. Dobro, kad izgubimo utakmicu logično nije zadovoljan i ima šta da nam kaže – zaključio je uz osmeh igrač za budućnost Mladosti iz Lučana, Nenad Perović, koga je kao i mnoge pre njega prvi primetio Nenad Milovanović.Početak sa Filipom StevanovićemAko je suditi po talentima iz generacije 2002. godište kojoj pripada i Perović, srpski fudbal ne mora da brine za budućnost:– Iz moje generacije je i Filip Stevanović iz Partizana, počeli smo zajedno u Arilju u ŠF“Vranić“. Kasnije su nam se putevi razišli, on se preselio u Beograd, ja u Budućnost, zatim u Lučane. Drago mi je što je uspeo u Partizanu, nema nas mnogo iz Arilja u profesionalnom fudbalu – istakao je Perović.

Lučani Info / Sportski Žurnal / Foto: FK Crvena zvezda