Lučani su retka svetla tačka u paklenom danu: Stabilizuje se situacija, nema rasta u broju obolelih

Manji je i broj pregleda u kovid ambulantama.

Štab za vanredne situacije opštine Lučani je konstatovao da je danas značajno povoljnija epidemiološka situacija u opštini Lučani. Naime, na teritoriji opštine nema povećanja broja obolelih od kovida 19, a broj osoba koje se obraćaju kovid ambulanti za pomoć je znatno manji nego prethodnih dana.

Građani se pridržavaju propisanih mera Vlade RS kao i Štaba za vanredne situacije i tokom prethodnih dana nije bilo kršenja propisanih mera.

Našim sugrađanima je svakodnevno dostupno preuzimanje do dva litra sredstva za dezinfekciju sa natrijum hipohloritom po domaćinstvu, koje je tako pripremljeno da odmah može da se koristi u domaćinstvima. Cisterne su postavljene na javnim površinama u većim naseljenim mestima, Lučanima, Guči, Кotraži – rekao je predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović.

JКP „Кomunalac“ Lučani obavlja kontinuirano dezinfekciju javnih površina u većim naseljenim mestima u danima kada su povoljni vremenski uslovi. Takođe, redovno se obavlja i dezinfekcija stambenih zgrada, javnih ustanova i parkova po većim naseljima.

Zahvalan sam svim građanima na njihovom strpljenju i posvećenosti da tokom vanrednog stanja istraju u poštovanju svih propisanih mera. Apelujem na sve da se i dalje ponašaju odgovorno prema sebi, svojim prijateljima, poznanicima i komšijama, koriste zaštitne rukavice i maske, socijalno se distanciraju i poštuju sve ostale propisane mere – naglasio je Dolović.

Lučani Info / RINA