“MB – Namenska“ opštini Lučani donirala 400 protivgradnih raketa

Kompanija “Milan Blagojević – Namenska“ donirala je ove godine opštini Lučani 400 protivgradnih raketa koje su korišćene ili se koriste za zaštitu teritorije čitavog užičkog Centra za odbranu od grada.

Predsednik opštine Milivoje Dolović navodi da najveći lučanski kolektiv, preduzeće “Milan Blagojević – Namenska“ kontinuirano potvrđuje razumevanje prema svojoj lokalnoj sredini i posebno građanima koji se bave poljoprivredom, i to dokazuje stalnim donacijama protivgradnih raketa.

– Poslednjih pet godina, ovo preduzeće redovno obezbeđuje i poklanja po 200 protivgradnih raketa opštini Lučani. Ove godine, zahvaljujući izuzetnoj saradnji i razumevanju složene hidrometereološke prognoze o naletima gradonosnih oblaka u narednom periodu, “MB – Namenska“ je uputila donaciju od još 200 raketa, dakle, ove godine ukupno 400 raketa – naglasio je Dolović.

Republički centar Užice u svom izveštaju navodi da je opština Lučani raspolagala sa 551 raketom, i to 151 raketom iz prethodne, kao i sa 400 raketa donacije iz ove godine koje su poklon građanima opštine Lučani od strane “MB – Namenska“

– Zahvaljujući kvalitetnoj saradnji i razumevanju rukovodstva preduzeća, uspevamo da zajednički zaštitimo useve koji su veoma bitni za naše poljoprivredne proizvođače. Naša opština u saradnji sa najvećim privrednim kolektivom “Milan Blagojević – Namenska“, odgovorno, svake godine raspolaže sa dovoljnim brojem protivgradnih raketa. Sistem protivgradne zaštite je za našu opštinu posebno bitan jer, prema procenama, 70 odsto stanovništva opštine Lučani, živi direktno ili indirektno od poljoprivrede. Do danas je utrošeno 415 protivgradnih rakreta i opština Lučani, nakon ove donacije raspolaže sa još 260 raketa – kaže Dolović.

Lučani Info / Morava Info / Foto: N1