Milivoje Dolović: Sve je podređeno izvornoj trubačkoj muzici

Ove godine ćemo se, kao ponositi Dragačevci, predstaviti isključivo trubačkom muzikom, jer smo kroz razgovore sa starim saborašima shvatili da su nam prethodnih godina mnogi zamerili što smo dopustili estradnim zvezdama da se popnu na binu rezervisanu samo za trubače – poručuje za “Danas” Milivoje Dolović, predsednik “Izvršnog odbora” Sabora i potpredsednik Opštine Lučani.

Prema njegovim rečima, tradicija postavljanja šatri u crkvenoj porti varošice, koja je obnovljena prošle godine, nastaviće se i na ovogodišnjem Saboru, što je veoma važno, jer je to mesto gde je praktično održan prvi Sabor trubača. Dolović navodi da ove godine vlada nikad veće interesovanje za izdavanje javnih površina, tako da je većina mesta već rasprodata. Zbog toga, on se nada da će cene za sve posetioce festivala biti veoma pristupačne.

– Što se tiče smeštajnih kapaciteta, oni su . Mesta trenutno ima još samo u širem centru varošice, u privatnom smeštaju. Cene se kreću, kao i prethodnih godina, negde oko dvadeset evra po krevetu – kaže Dolović.

On ističe da je stav organizatora Dragačevskog sabora trubača da se predstave onakvi kakvi zaista jesu i dodaje da, uz dužno poštovanje prema Exit festivalu, on je nešto što smo uvezli iz Evrope, dok su trubači i Guča naša izvorna priča. Dolović poziva sve saboraše da od 9. do 12. avgusta posete Guču, gde ih čeka zagarantovan provod uz srpske trubače.

Piše: Miloš D. Miljković / Danas

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *