Miloš Šatara, najtraženiji igrač Lučanaca: Svaki prelazni rok je uzbudljiv za mene

Pre tačno pet godina gotovo neprimetno iz Gradiške se u Lučane preselio štoper Miloš Šatara.

Polako je Miloš Šatara sebi krčio put, išao korak po korak kod Nenada Milovanovića, sticao iskustvo, da bi u poslednje dve sezone bio ključni igrač u sastavu Mladosti.

Danas se odbrana Lučanaca ne može zamisliti bez njega, a koliko je napredovao dovoljno govore informacije iz kluba da je trenutno najtraženiji igrač Mladosti.

Vojvodina je već jednom pazarila štopera u Lučanima i to Saničanina, pa su želeli stari tandem sa Šatarom da upare i u Novom Sadu.

Ipak, kako sada stvari stoje kapiten plavo-belih će početi sezonu u istom dresu, mada je pitanje da li će na kraju tu i ostati. Izvesno  je da u Mladosti neće praviti problem Šatari po pitanju odlaska u inostranstvo.

Svaki prelazni rok je uzbudljiv za mene. Imao sam prošlog leta, kao i zimus ponude, međutim uvek se nešto desi. Znam da i sad ima interesovanja, ipak ne opterećujem se. Ove sezone prelazni rok traje do oktobra i mogu da odigram devet ili deset kola sigurno još do tada. Rekao sam već da sam srećan u Lučanima, važno je da smo svi zdravi i da se igra fudbal – ističe Miloš Šatara, trenutno najtraženiji igrač Mladosti.

Prošlo je pet godina od vašeg dolaska iz Gradiške, da li vam je bilo teško da se prilagodite na Lučane?

Prošlo je brzo. Bilo je tu različitih trenutaka. Na početku nisam igrao, a danas sam kapiten. Dobro mi je u Lučanima, mada kažem bilo je i teških trenutaka. Svakom igraču u jednom trenutku dođe da odustane, ali uvek sam imao podršku kluba. Malo sam duže čekao šansu, a na kraju sam je iskoristio…

Foto: Jelena Grlić

Voša iz “skromnosti” odustala od Šatare, dolazi Maksimović

Vojvodina je odustala od dovođenja kapitena Mladosti Miloša Šatara, za kojeg je klub iz Lučana tražio 350.000 evra, koliko je Voša dobila za transfer Emila Rockova u Fehervar.

Vršilac dužnosti predsednika kluba Dragoljub Samardžić kaže da je situacija teška, da niko ne privređuje i, samim tim, ne uplaćuje novac.

“Skromnost je učinila i da odustanemo od dovođenja štopera Miloša Šatare, vrednog 350.000 evra, kao i odgovornost i domaćinsko poslovanje da uskoro isplatimo nagradu za osvajanje Kupa i trećeg mesta. Tada, ukoliko nam budu ostali novci i pristigli vanredni prihodi, ojačaćemo tim s ozbiljnim napadačem. Otom potom, ima vremena do 5. oktobra i kraja prelaznog roka”, izjavio je Samardžić za Sportski žurnal.

U klub je stigao Vladimir Kovačević iz Kortrijka, koji je već sarađivao sa Lalatovićem, a saradnja bi trebalo da se ozvaniči i sa Novicom Maksimovićem iz grčkog Panioniosa.

Želeo je Lalatović u svom timu da vidi i Đorđa Ivanovića iz Partizana, ali je nekadašnji kapiten Spartaka odlučio da ostane u Beogradu i bori se za mesto u timu crno-belih.

Lučani Info / Sportski Žurnal / Foto: M. Ivanović