Ministar Momirović u Lučanima

Radi se 20 sati dnevno, iako je teren izuzetno zahtevan zadovoljni smo kako radovi teku Radovi na izgradnji deonice autoputa od Preljine do Požege u punom su jeku.

Dugačka 31 kilometar ova trasa je jedna od najzahtevnijih jer se grade mostovi, nadvožnjaci i dva najduža tunela. Radove na probijanju tunela Munjino Brdo obišao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović.

“Ovde se radi u tri smene 20 sati dnevno. Radovi teku predviđenom dinamikom i činimo sve da rokovi budu ispoštovani. Nije lako jer je ovaj teren izuzetno zahtevan i težak. Pojavili su se određeni problemi koji su uz dodatno angažovanje inženjera uspešno rešeni”, izjavio je ministar Momirović.

Izgradnja modernih saobraćajnica je glavni prioritet, ali od velikog značaja jesu obilaznice koje će rasterititi saobraćaj kroz gradska jezgra. “Obilaznice oko Požege, Gornjeg Milanovca i Užica su veoma važne što se pokazalo i prethodnih dana kada je došlo do velikih gužvi na autoputu. Kad se one završe situacija će biti potpuno drugačija i gužve maksimalno smanjene. Činimo sve da poboljšamo život građana, a autoputevi su jedan od načina. Nastavljamo da gradimo ka Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Sve to će doneti brojne benefite ne samo vozačima, već i svim građanima ovog dela Srbije, jer znamo da je glavni uslov za dolazak svih investitora dobra putna infrastruktura”, ističe Momirović.

Lučani Info / Rina / Radio D