Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Lučane

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas OŠ u Kotraži, Srednju školu „Dragačevo“ Guča, OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima, kao i sportsku halu u Lučanima i održao sastanak sa predsednicom opštine Vesnom Stambolić i direktorima svih osnovnih i srednje škole u opštini Lučani.

“Rezultati koje naše škole postižu daju nam pravo da se ponosimo i tražimo pomoć od ministarstva. Direktori su danas čuli šta Ministarstvo radi u reformi školstva i šta je to što oni treba da urade da bi došli do boljih rezultata”, rekla je danas nakon razgovora sa ministrom Šarčevićem predsednica opštine Lučani Vesna Stambolić i dodala da je završetak sportske sale u Lučanima sasvim siguran, a radovi će početi nakon Božića.

“Namenski smo posetili ove tri škole u opštini Lučani. Njihovi zahtevi prema Ministarstvu mogu se ispuniti u 2019.godini jer su ušli u projekte i budžete”, rekao je u Lučanima Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević.

OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima u narednoj godini očekuju velika ulaganja u vrednosti preko 110 miliona dinara, rekao je ministar Šarčević i dodao da je u školi u Kotraži potrebno rešiti pitanje školske kuhinje i opreme u sportskoj sali.

Ministar Šarčević je prilikom posete školama u opštini Lučani istakao da je video složan aktiv direktora, da škole u Srbiji čekaju mnoge novine i da reforme dalje idu svojim tokom.