Ministar Udovičić posetio Lučane: Cilj – više mladih u sportu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u okviru redovnog obilaska lokalnih samouprava posetio Moravički i Raški okrug.

Posetu Moravičkom okrugu, ministar Udovičić započeo je u opštini Lučani obilaskom Osnovne škole “Akademik Milenko Šušić” u Guči i tom prilikom obradovao njene učenike kompletom sportske opreme – koševima, golovima, mrežama za odbojku i sa 40 lopti. Ministar Udovičić je ovu priliku iskoristio da pohvali aktivnosti koje sprovode učenici ove škole u okviru programa Ministarstva omladine i sporta “Mladi su zakon”.

– Posvećenost i angažovanost učenika i nastavnika oko uređenja ove škole kako bi boravak u njoj učinili boljim i lepšim je za svaku pohvalu. Siguran sam da će im oprema koju smo danas doneli učiniti sportske aktivnosti u školi još sadržajnijim i kvalitetnijim – izjavio je ministar Udovičić nakon obilaska škole u Guči.

Obilazak Moravičkog okruga ministar Udovičić je zaključio posetom njegovom administrativnom centru – Čačku, gde je postavio kamen temeljac za sportski objekat u kojem će se nalaziti fiskulturna sala za učenike Srednje ekonomske škole, kao i sala za borilačke sportove i istakao važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu.

– Ulaganje u sportsku infrastrukturu je preduslov da se nastavi bogata sportska tradicija Čačka koji je oduvek bio rasadnik velikih sportskih legendi – izjavio je ministar Udovičić.

Svoju posetu Čačku, ministar Udovičić nastavio je u Osnovnoj školi “Milica Pavlović”, gde je učenicima uručio komplet sportske opreme za fiskulturnu salu.

– Naš cilj je da svake godine u sistemu školskog sporta povećavamo broj dece iz cele Srbije i obezbedimo im što bolje uslove za treniranje. Nastojimo da svaki grad u Srbiji ima škole sa opremljenim fiskulturnim salama kako bi deca imala najbolje uslove da se bave fizičkom aktivnošću – zaključio je ministar Udovičić.

Nakon toga, ministar Udovičić posetio je Kraljevo gde je obišao Osnovnu školu “Živan Maričić” u Žiči u kojoj je izgrađena nova fiskulturna sala.

– Učenicima ove škole smo izgradili savremeno opremljenu fiskulturnu salu koju smo danas dodatno opremili novom sportskom opremom. Završetkom izgradnje fiskulturne sale stvoreni su uslovi za održavanje nastave fizičkog vaspitanja, kao i vannastavne sportske aktivnosti učenika. Cilj svih nas je da našu decu usmerimo na pravi put i okrenemo sportskom načinu života. Siguran sam da će iz ove škole izaći neki novi šampioni koji će jednog dana predstavljati našu Srbiju na svetskoj sportskoj sceni – rekao je ministar Udovičić.

Zatim je ministar obišao sportske terene pored Atletskog stadiona u Kraljevu, koje su zajedno rekonstruisali Ministarstvo omladine i sporta i Grad Kraljevo.

– Veliki broj dece i mladih sportista na terenima i igralištima predstavlja pravi podsticaj za dalji zajednički rad na sprovođenju jednog od ključnih ciljeva, da decu od ranog doba učimo sportu i njegovim vrednostima. Rekreacija je uslov dobrog zdravlja i nema alternativu i zato vas danas pozivamo, zajedno sa svim Kraljevčanima, da nam svi sportski tereni budu puni svakoga dana – naglasio je ministar Udovičić.

Posetu ovom kraju ministar je završio u Raški gde je prvo obišao Osnovnu školu “Raška” radi podele sportske opreme i rekvizita, a nakon toga obišao je nedavno izgrađeni pič teren u Baljevcu.

– Ulaganje u sport ima višestruke koristi i zato ćemo nastaviti da opremamo fiskulturne sale najnovijom opremom i povećavamo infrastrukturne kapacitete širom Srbije. Na taj način stvaramo bazu koja obećava jer i najveći šampioni svoje prve sportske korake naprave u fiskulturnim salama i na igralištima u svom mestu – zaključio je ministar Udovičić na kraju posete Raškom okrugu.

Lučani Info / Novosti