Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović obišao Lučane

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, boraveći juče u Guči izjavio je da od policije očekuje još snažniju borbu protiv narko-trafikinga, što je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministar policije se sastao i sa predsednikom opštine Lučani i njegovim saradnicima.

Nebojša Stefanović, koji je obišao policijsku stanicu u Guči i razgovarao sa načelnikom i policijskim službenicima o rezultatima i uslovima rada, istakao je da ta policijska stanica i ove godine beleži smanjenje broja počinjenih krivičnih dela.

“Smanjenje broja izvršenih krivičnih dela je rezultat posvećenog rada policije”, rekao je Stefanović i dodao da zapažene rezultate ostvaruju i pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica, što je posebno vidljivo u Lučanima, koji su bili zahvaćeni poplavama.

Istakavši da su policajci i vatrogasci uvek uz svoj narod, Stefanović je zahvalio zaposlenima u policijskoj stanici na efikasnom i požrtvovanom radu i najavio da će ta stanica u narednim mesecima dobiti novo terensko vozilo, kao i da je u planu nabavka novog sistema video nadzora.

Prema njegovim rečima, taj video-nadzor pomoći će povezivanje škola sa policijskom stanicom što će omogućiti da policajci brižljivije i bolje brinu o bezbednosti dece u školama i njihovoj neposrednoj blizini.

Ministar je najavio da će u narednom periodu rad ove stanice biti pojačan i sa dodatnim brojem policajaca, što će omogućiti još bolju patrolnu delatnost policije u ovom kraju.

“Od načelnika Policijske uprave Čačak i Policijske stanice Lučani očekujem da nastave sa aktivnostima koje će omogućiti još snažnije suzbijanje narkotrafikinga, što je jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova. U tim aktivnostima daćemo vam punu podršku u opremi, ljudstvu i svemu što je potrebno”, poručio je Stefanović.

Tokom posete, Stefanović je razgovarao i sa predsednikom opštine Milivojem Dolovićem i njegovim saradnicima o investicijama države u infrastrukturu, puteve i druge kapitalne investicije u opštini Lučani.

Stefanović je razgovarao i sa građanima o tome šta država može da učini na daljem unapređenju kvaliteta njihovog života.

Radio D