Ministarstvo odbrane: Mediji da ne narušavaju istragu u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ a.d. Lučani

Ministarstvo odbrane reagovalo je povodom učestalih navoda u pojedinim medijima u vezi sa prošlogodišnjom eksplozijom u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ a.d. Lučani, kojima se prejudicira krivica određenog broja zaposlenih, a naročito rukovodstva fabrike.

U saopštenju navode da ministarstvo odbrane podržava sindikalnu organizaciju i zaposlene fabrike u apelu na predstavnike medija da se suzdrže od komentara i medijskih priloga, koji bi vršenjem pritisaka na javnost i pojedince, narušili istražni i pravosudni postupak koji su u toku.

„Ministarstvo fabriku „Milan Blagojević – namenska“ smatramo preduzećem od strateškog značaja i učiniće sve da podrži napore rukovodstva za poboljšanjem bezbednosti na radu i neće dopustiti njeno gašenje. Bilo kakvo iznošenje stavova i ocena o eventualnom postojanju ili nepostojanju nečije krivice za događaj u krivičnopravnom smislu, predstavlja prejudiciranje, odnosno osudu pre osude. Apelujemo na predstavnike medija da radi ekskluziviteta ne uzimaju pravdu u svoje ruke i da ne postavljaju pitanja na koja će unapred davati odgovore i konstatovati krivicu“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane, dodajući da utvrđivanje eventualnog postojanja nekog krivičnog dela i izvršioca istog ostave pravosudnim organima, koji su za to i nadležni.

Piše: Danas Online