MITROVDAN U VIČI 2019 – manifestacija koja neguje običaje i tradiciju

Viča je malo mesto u srcu Dragačeva, selo s dušom, protkana duhom tradicije i običaja koji se neguju upravo kroz manifestaciju „Mitrovdan u Viči“. Ova manifestacija privlači veliki broj ljubitelja srpske tradicije, kako iz ovog kraja, tako iz čitave Srbije.

Ove godine, a kako običaji nalažu, održaće se peta smotra. Okupićemo pevačke grupe, kulturno –umetnička društva, vokalne soliste a sve u cilju dobre zabave i negovanja tradicije. Nećemo propustiti da sve posetice manifestacije dobro počastimo kuvanom rakijom, za šta će se postarati ekipe koje će uzeti učešće u tamičenju u kuvanju rakije. Takođe, pored ovog takmičenja, ekipe će se oprobati i u kuvanju pasulja.

Ekipe za takmičenje u kuvanju rakije i pasulja možete prijaviti na sledeći broj telefona: 061 / 231 71 61.

Za kraj, ljubitelji dobre narodne muzike, imaće priliku da uživaju u koncertu Biljane Jevtić i Ace Ilić, a sve u pratnji orkestra benda Nenada Milekića.

Manifestacija „Mitrovdan u Viči 2019“, održaće se u subotu, 9. novembra.

Pokrovitelj manifestacije je opština Lučani, organizator kulturno –umetničkog programa je Kulturni centar opštine Lučani u Guči, a prijatelji – preduzeće „Putevi“ Ivanjica i MZ Viča.

PROGRAM MANIFESTACIJE:

10.00 SVEČANO OTVARANjE spomen – česma
10.00 POČETAK TAKMIČENjA U KUVANjU PASULjA I KUVANjU RAKIJE
11.00 IZLOŽBA UDRUŽENjA SEOSKIH ŽENA DRAGAČEVA
15.00 KULTURNO UMETNIČKI PROGRAM
16.00 KONCERT – BILjANA JEVTIĆ i ACA ILIĆ u pratnji benda Nenada Milekića