Mladost počela pripreme

Prozivkom igrača, a zatim i prvim treningom otpočele su pripreme fudbalera Mladosti za predstojeću polusezonu. Svemu ovome prethodila je konferencija za štampu na kojoj je govorio šef stručnog štaba plavo-belih, Nenad Milovanović.

Na početku konferencije iskoristio je priliku da svim prisutnima čestita novogodišnje i božićne praznike, a potom se zahvalio medijima na saradnji u prethodnoj godini i izrazio nadu da će tako biti i u ovoj. Potom se osvrnuo na vremenske prilike u kojima se započinju pripreme:

“Veoma je teško i gotovo nemoguće raditi u ovakvim vremenskim uslovima. Kao što znate naš sistem takmičenja ne daje nam mogućnost izbora. Pre svega bih pohvalio ogroman trud koji naši radnici svakodnevno ulažu da bi osposobili teren sa veštačkom travom, na kom ćemo i trenirati narednih sedam dana, posle čega odlazimo u Antaliju. U planu nam je da se u Lučanima odradi prva faza priprema, zatim ćemo u Tursku otići 18.januara i tamo ćemo boraviti do 8.februara. Ukoliko bude mogućnosti, misleći na vremenske uslove, odigrali bi sa užičkom Slobodom kontrolni meč u utorak, ali ponoviću, sve će zavisiti od toga kakvo nas vreme očekuje narednih dana. Želim da istaknem da su se na zvaničnoj prozivci pojavili svi igrači, uz napomenu da je do sada pristupio Milan Bojović, ali u kontaktima smo sa još nekoliko igrača i nadam se da će biti još novajlija tokom prelaznog roka“.- istakao je Nenad Milovanović.

„Još jednom bih se osvrnuo na prošlu kalendarsku i takmičarsku godinu, nju sam arhivirao kao uspešnu, ali bilo je i dosta, pa i previše pehova sa povredama igrača.Ono što me razumljivo i te kako raduje, jeste činjenica da su prvotimci iz našeg štoperskog tandema, Miloš Šatara i kapiten Ivan Milošević, uz lekarski nadzor, pored terapija lagano krenuli i sa treninzima.A što se tiče igračkog kadra, sigurno je da nećemo u tome preterivati, namenski ćemo pokušati da angažujemo kvalitetna pojačanja u veznoj i štoperskoj liniji.Sledi nastavak prvenstvene trke i učešće u kupu, tako da moramo imati na raspolaganju još nekoliko proverenih, da ne kažem „pravih igrača“.Sve ovo se uklapa i u naše generalne ambicije, primarna želja nam je da zadržimo mesto u plej ofu, a i da u kup takmičenju pokušamo da izborimo prolaz u polufinale“. – jasna je poruka trenera Mladosti.

Na prozivci je prisustvovalo 32 igrača: Rosić Dragan, Zečević Zlatko, Knežević Damjan, Kovačević Vuk, Pešić Ivan, Milošević Ivan, Pavlović Predrag, Tumbasević Janko, Golubović Stefan, Pejović Aleksandar, Andrić Nikola, Radivojević Vladimir, Odita Obiore, Sinđić Uroš, Leković Nikola, Jovanović Lazar, Jevremović Aleksandar, Dimić Stefan, Obrenović Despot, Selenić Lazar, Amos Viktor, Ristić Miloš, Markoski Jovan, Jovanović Petar, Bojović Milan, Kiković Danko, Kilibarda Marko, Kijevčanin Veljko, Mićević Nemanja, Tešić Stefan, Babić Đorđe i Perović Nenad.
Za sada je zakazano sedam kontrolnih utakmica koje će se odigrati u Antaliji, i po svemu sudeći, kvalitetni protivnici će i dati jasniju sliku Nenadu Milovanoviću, sa kojim i kakvim sastavom će krenuti u nastavak šampionata.

Prvi susret u Turskoj je planiran za 21. januar protiv Kapošvar Rakočija, potom sledi meč sa Hermanštadom (24.januara). Dalje na programu su utakmice sa Vorsklom (27.januara), Desna Černigovom ( 30.januara), pa dva dueala sa ruskim prvoligašima Arsenal Tulom ( 31.januara) i Orenburgom ( 03.februara). Pred povratak u Srbiju, planiran je meč sa kazahstanskim Kajsarom (07.februara).

Povratak u Lučane je planiran za 09.02.2019.godine, gde će biti obavljena treća faza priprema do početka prvenstva.