MZ Lukovići dobila Rzavsku vodu, sledeća je MZ Lisice

Predstavnici opštine Lučani danas su sa direktorom JKP Zelen Arilje Milijankom Mitrovićem održali sastanak sa građanima MZ Lukovići koji su pre nekoliko godina zajedno sa lokalnom samoupravom započeli sa projektom dovođenja Rzavske vode u ovo selo.

Celokupna investicija je posle nekoliko godina završena na obostrano zadovoljstvo, voda je prošla kroz čitavo selo, a za izvedene radove je izdata upotrebna dozvola. Vodovod je od strane opštine Lučani pre nekoliko dana zvanično predat na gazdovanje JKP “Zelen” Arilje koji će u narednom periodu izvršiti priključak korisnicima koji su uplatili učešće. Ovom investicijom čistu Rzavsku vodu je dobilo 17 korisnika koji će u narednom periodu biti prikačeni na mrežu.

Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović ističe da će u narednih 15 dana biti raspisan tender za završetak vodosnadbevanja u MZ Lisice, gde Rzavsku vodu očekuje još 35 korisnika i da se završetak te investicije može očekivati do kraja avgusta. Dolović napominje da se početak kapitalnog projekta u opštini Lučani -rekonstrukcija vodovoda u naseljenom mestu Lučani, zajedno sa magistralin vodovodom Lučani – Puhovo očekuje u drugoj polovini ove godine.

To je investicija od 250 miliona dinara koju preko Kancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije zajednički realizujemo, ali da je početak radova odložila pandemija korona virusa, rekao je Milivoje Dolović.

Takođe se nastavlja sa izradom projektno – tehničke dokumentacije rekonstrukcije vodovoda u naseljenom mestu Guča i Kotraza što je u planu za rekonstrukciju u narednom periodu.

Lučani Info