Na prvenstvu Srbije u streljaštvu po dva zlata za Strahinju Bojića i Ivu Rakonjac

Strahinja Bojić (Mladost Inđija) i Iva Rakonjac (Pančevo 1813) najuspešniji su učesnici Prvenstva Srbije vazdušnim oružjem u B i C programu, koje je završeno u Guči.

Drugog dana na programu su bila takmičenja serijskom vazdušnom puškom u seniorskoj i juniorskoj kategoriji (40 dijabola).

Strahinja Bojić je pobedio u seniorskoj konkurenciji sa 379 krugova, a Iva Rakonjac je bila najbolja među juniorkama sa istim rezultatom. Njihova ostvarenja su najbolji rezultati dana. Međutim, njih dvoje nisu samo po tome obeležili šampionat. Oboje Guču napuštaju sa „duplim krunama“.

Iva Rakonjac je pre zlata, osvojila prvo mesto u konkurenciji pionirki.

Gaćeša se okitio sa dva zlata. U prepodnevnom programu je trijumfovao u konkurenciji juniora sa 373 kruga, a došao i do zlata u takmičenju seniora pogodivši šest krugova više.

Zanimljivo je da je i u seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji drugo mesto iza Bojića osvojio njegov klupski drug Dimitrije Gaćeša, juniorski šampion države iz 2020. godine. U seniorskom takmičenju Bojića i Gaćešu delio je samo jedan krug.

Zlato u konkurenciji seniorki pripalo je Jovani Stojadinov iz Uljme. Srebro je osvojila prošlogodišnja šampionka Jelena Todorović (Spartak).

Uz Bojića i Gaćešu, dve medalje je osvojila i Milica Jovanović (Uljma), trećeplasirana u konkurencijama seniorki i juniorki.

Mladost iz Inđije je, predvođena, Bojićem i Gaćešom, odbranila titule ekipnog prvaka Srbije u konkurenciji seniora i juniora. Uljma je stigla do zlata za najbolju žensku seniorsku ekipu, a ekipa Pančeva 1813 se okitila najsjajnijim odličjem u nadmetanju juniorki.

Mladost je sa ukupno šest zlatnih medalja najuspešniji klub Prvenstva Srbije.

Lučani Info / Radio D