Nagrada za mladog umetnika Iliju

Muzej “21.oktobar” iz Kragujevca pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Kragujevca svake godine organizuje Manifestaciju ”Dosta su svetu jedne Šumarice” posvećenu učenicima streljanim 21. oktobra 1941. godine.

Učenici OŠ”Milan Blagojević” iz Lučana, tradicionalno uzimaju učešće u likovnom i literarnom konkursu. Tako je bilo i ove godine, a uspeh, naravno, nije izostao.

Svake godine kao tema se uzima stih ili misao iz poeme poznatih književnika koja se te godine izvodi na“ Velikom školskom času“. Ove godine to je misao: „Verujete da je dobro jače od zla”, književnika Venka Andonovskog iz njegove poeme ”Izrešetane duše”.

Na literarni i likovni konkurs pristiglo je 1006 radova iz 141 osnovne i 59 srednjih škola i 9 likovnih radionica iz Srbije, Bosne i Hercegovone i okruženja.

Žiri za ocenu likovnih radova je i ove godine imao izuzetno težak zadatak da izdvoji 9 radova, za nijansu boljih, koji svojom originalnošću i likovnim kvalitetima zavređuju ovogodišnje nagrade. Dodeljeno je devet nagrada u tri starosne kategoriji, a u kategoriji učenika od 1. do 4. razreda osnovnih škola, Ilija Lončarević, učenik trećeg razreda OŠ “Milan Blagojević” iz Lučana, osvojio je drugo mesto.

Da je odličan mentor svojim učenicima još jednom nam je pokazala učiteljica Vojinka Radisavljević, nižući sa ovom generacijom učenika još jedan značajan uspeh.

VELIKO BRAVO!

Lučani Info / Radio D