Najbolja sportistkinja u 2019. godini u opštini Lučani Teodoru Injac

Komisija za javna priznanja Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Lučani na osnovu predloga sportskih organizacija i sportskih novinara za najbolju sportistkinju u 2019. godini u opštini Lučani proglasila je Teodoru Injac, članicu Šahovskog kluba „Jelica PEP“ iz Goračića.

Teodora Injac članica ŠK„Jelica PEP“ iz Goračića u 2019. godini pružila je odlične partije i ostvarila sjajne rezultate u pojedinačnim, klupskim i reprezentativnim nastupima.

Protekla 2019. godina za Teodoru Injac bila je izuzetno uspešna. Sa svega 19 godina odbranila je titulu šampiona Srbije u seniorskoj konkurenciji na veoma jakom državnom prvenstvu koje je održano na domaćem terenu u Guči. Prvakinja države postala je posle odlično odigranog prvenstva na kome je ostvarila pet pobeda i četiri remija, bez ijednog poraza.

Tituli pojedinačnog prvaka, dodala je i titulu ekipnog prvaka države sa svojim klubom Jelica PEP iz Goračića. Kao jedna od vodećih igračica, dala je značajan doprinos u osvajanju ekipnog prvenstva Srbije koje je održano u Subotici. Braneći boje svoga kluba na ovom državnom prvenstvu pružila je odlične igre i u deset partija osvojila 7 bodova. Zahvaljujući ovom rezultatu Teodora će u 2020. godini sa svojim klubom nastupati u šahovskoj ligi šampiona.

Pored pojedinačnih i klupskih uspeha, Teodora je kao najmlađi člana „A“ reprezentacije Srbije, uspešno branila boje naše zemlje na Evropskom prvenstvu u šahu održanom u gruzijskom gradu Batumi. Naša reprezentacija ovo takmičenje završila je na deobi visokog 9.mesta, a Teodora je ostvarila sjajan rezultat osvojivši 5 bodova iz 8 partija.

Teodora Injac rođena je 2000.godine i učenica je četvrtog razreda Sportske gimnazije. Neosporna je činjenica da je pred njom lepa šahovska budućnost i da je već sada jedna od vodeća šahistkinja Srbije.

Teodora Injac se trenutno nalazi u Turskoj i nije bila u mogućnosti da lično primi nagradu.

Lučani Info / Radio D